NEZADOVOLJNI FUDBALER

Nakon teškog poraza Juventusa svađa Alegrija i Vlahovića u centru pažnje

Napadač je, navodno, rekao previše toga treneru, tražeći objašnjenje zašto je izveden iz igre, pišu italijanski mediji

Vlahović: Nezadovoljan izmjenom. Twitter

N. H.

23.9.2023

Juventus je poražen na gostovanju kod Sasuola rezultatom 4:2, a nakon ove utakmice očigledno je da nešto ne štima u redovima „Stare dame“.

Pored lošeg rezultata, neke od reakcija igrača pokazivale su manjak interesovanja i nepoštivanja kluba.

Jedan od takvih, prema italijanskim medijima, jeste sukob Dušana Vlahovića i trenera Masimilijana Alegrija, koji je zamijenio srbijanskog napadača prije kraja utakmce, čime on nije bio zadovoljan.


- U 76. minuti utakmice Sasuolo – Juventus, dok su bijelo-crni gubili sa 2:1, Alegri je riješio da izvrši izmjenu u napadu: Vlahovića je pozvao na klupu, a ušao je Mojse Kin. Neočekivana zamjena dovela je do burnog rezultata. Srbijanac nije dobro prihvatio izmjenu i odmah je pokazao nezadovoljstvo.

Napadač je, navodno, rekao previše toga treneru, tražeći objašnjenje zašto je izveden iz igre. Alegri ga je pozvao, rekao šta ima, ali Vlahović, kome je očigledno već pao mrak na oči, izgleda da nije bio ubijeđen u ispravnost trenerskog motiva – jedan je od tekstova nakon ove utakmice.

„Bijankoneri“ su nakon ovog kola na 4. poziciji u italijanskoj Seriji A sa 10 osvojenih bodova, ali daleko je to od cvjetanja ruža koje su sakrili neki dobri rezultati.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.