REAKCIJA SA GRBAVICE

Nakon što je Bašić ponudio ostavku: Oglasili se iz FK Željezničar

Bašić je nakon utakmice saopćio da je ponudio ostavku i onda napustio pressicu

FK Željezničar

E. Ć.

2.10.2023

Povodom izjave šefa stručnog štaba Nermina Bašića nakon utakmice sa Širokim Brijegom u kojoj je ponudio ostavku na svoju poziciju, FK Željezničar izdaje saopštenje.

- Upravni odbor FK Željezničar ponuđenu ostavku Nermina Bašića doživljava kao moralan i odgovoran čin nakon turbulentnog perioda, ali istu ne prihvata.

Nermin Bašić i stručni štab su dugoročno rješenje za klub i rješenje koje će ponuditi stabilizaciju i napredak u sportskom segmentu, afirmaciju mladih igrača i napredak kompletnog kluba. Bašić, stručni štab i svi igrači imaju, kao i do sada, maksimalnu podršku Upravnog odbora.

Čestitke igračima i stručnom štabu na pobjedi nad Širokim Brijegom - saopćeno je iz FK Željezničar.

Podsjetimo, Bašić je na press konferenciji nakon utakmice istakao kako smatra da je odgovoran za seriju od pet poraza, ali da nije mogao ponuditi ostavku nakon slobode.

- Poslije Slobode, to je bio moj peti poraz, nisam želio da ostavim ekipu na cjedilu tri dana pred ovu utakmicu. Bez obzira na pobjedu, dajem svoju funkciju na raspolaganje Upravi. Smatram se odgovornim za pet poraza i ova pobjeda ništa ne mijenja.

Htio sam to uraditi i prije Slobode, ali mislim da to nije bio dobar trenutak jer je teško naći trenera. Ne bježim od odgovornosti i ne kukam nikada u životu. Zahvaljujem se svima na saradnji, vruća mi je glava i ja vas napuštam - rekao je Bašić i napustio press konferenciju.

Željezničar u narednom kolu očekuje derbi protiv najvećeg rivala Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.