DOBIO PRETPOZIV RANGNIKA

Gubi li BiH još jednog bisera: Talentovani fudbaler na spisku Austrije

Njegovi roditelji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Čajniča i Brčkog

Husković: Ove sezone odigrao 14 mečeva za bečku Austriju. kurier.at

E. Ć.

6.10.2023

Napadač bečke Austrije Muharem Husković dobio je pretpoziv Ralfa Rangnika (Rangnick), selektora fudbalske reprezentacije Austrije.

Austrijanci će u oktobru igrati dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Euro 2024. protiv Belgije i Azerbejdžana, a među igračima koji su dobili pretpoziv je Muharem Husković.

Husković je rođen u Austriji 2003. godine. Njegovi roditelji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Čajniča i Brčkog, pa je imao pravo nastupa i za "Zmajeve".

Inače. Husković je prošao sve omladinske selekcije Austrije. Ove sezone je u svom klubu, bečkoj Austriji, nastupio na 14 utakmica u svim takmičenjima i postigao tri gola uz jednu asistenciju.

Inače, Muharem Husković je napadač. Rođen je 5. marta 2003. godine. Visok je 1.80m, a trenutno vrijedi, prema Transfermarktu, 700 hiljada eura.


Inače, Husković je u oktobru prošle godine imao tešku nesreću kada se svojim Citroenom zabio u kamion ispred sebe.

Husković je u toj nesreći bio teško povrijeđen. Zadobio je potres mozga, puknuće slezene, a ima i povredu desnog križnog ligamenta koljena i lakta. 

Njegov klub je na Tik toku objavio video na kojima mu brojni poznati fudbaleri žele brz oporavak, među kojima su i slavni kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez, aktuelni vođa "Zmajeva" Edin Džeko, te legendarni Vedad Ibišević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.