OPTUŽIO GA ZET

Nigerijac u centru skandala: Osimhen optužen za nasilje

Zet i sestra nigerijskog fudbalera poniženi zbog novca

Osimhen: U novom problemu. AP

N. H.

15.10.2023

Nigerijski napadač i jedan od najboljih igrača italijanske Serije A Viktor Osimhen (Victor) ponovo se nalazi u centru pažnje. Nakon što ga je nedavno njegov klub, Napoli, ismijavao zbog greške na društvenim mrežama, zbog čega je Nigerijac zaprijetio odlaskom iz klub, sada je ponovo prozvan na društvenim mrežama.

Suprug Osimhenove sestre Osita Okolo, koji je bio uključen u posao dolaska napadača iz Lila u Napoli, tražio je komisijsku isplatu, te je slučaj na kraju završio i na sudu.

Nigerijska policija posjetila je Okoloa i njegovu suprugu, a prema njegovim navodima, nju je pretukla i javno ponizila skidanjem na ulici.

- Ti si zloban, Viktor Osimhen. Sve što sam tražio je da vratiš moj novac. Ti si poslao policiju da pretuče, išamara i do gola skine moju suprugu na ulicama Nigerije. Platit ćeš za ovo, Viktore – napisao je Okolo.

Inače, Napoli ima problema s Nigerijcem od njegovog dolaska iz francuskog kluba. Naime, Osimhenov transfer je pod istragom italijanskih vlasti već dugo, jer se smatra da je Napoli nerealno prikazao u finansijskim knjigama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.