LIGA PRVAKA

Junajted u drami pobijedio Kopenhagen: Megvajer dao gol, pa Onana odbranio penal u 97. minuti

Kopenhagen nije iskoristio veliku priliku da dođe do boda

Hari Megvajer - Avaz
Sa utakmice na Old Trafordu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

24.10.2023

Mančester junajted je u trećoj utakmici ovosezonske Lige prvaka došao do prvih bodova. "Crveni đavoli" su teže od očekivanog na svom Old Trafordu pobijedili Kopenhagen (1:0), a jedini gol dao je Hari Megvajer (Harry Maguire).

I jedni i drugi su imali mnogo prilika, a na kraju je junak "Đavola" bio igrač od kojeg se to, pa vjerovatno i najmanje očekivalo - dugo osporavani defanzivac koji se našao na pravom mjestu i u 72. minuti centaršut Kristijana Eriksena (Christian) pospremio u mrežu danskog prvaka.

Andre Onana je u 97. minuti odbranio penal Džordana Larsona (Jordan Larsson) i spasio pobjedu "Đavola" nakon što je pogriješio Skot Mektominej (Scott McTominay).

U terminu od 21 sat odigrano je još pet utakmica. Zanimljivo je bilo na Sančez Pichuanu gdje je Arsenal kao gost pobijedio Sevilju sa 2:1. 

"Topnici" su igrali na pogon Brazilaca Gabrijela Martinelija (Martinelli) i Gabrijela Žesusa (Jesus) koji su pogađali u nadoknadi prvog dijela, odnosno u 53. minuti. Utješni pogodak za Sevilju bio je djelo Nemanje Gudelja.

Ističe se još trijumf Real Madrida kod Brage od 2:1. Rodrigo (Rodrygo) je pogodio u 16. minuti, a na 2:0 povisio je čudesni Englez Džud Belingem (Jude Bellingham) kojem je ovo bio 11 gol na 12 utakmica za Real otkad je stigao ljetos iz Dortmunda. 

Dvije minute kasnije strijelac za Bragu je bio Đalo (Djalo), ali utješni gol je sve što je portugalski tim uspio napraviti.

Svi rezultati danas odigranih utakmica:

Mančester junajted - Kopenhagen 1:0

Sevilja – Arsenal 1:2

Braga – Real Madrid 1:2

Lens – PSV 1:1

Union Berlin – Napoli 0:1

Benfika – Real Sosijedad 0:1

Galatasaraj - Bajern 1:3

Inter – Salzburg 2:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.