PREMIJER LIGA BIH

Igman i Željezničar igraju u nepopularnom terminu, Bašić: Sutra je za nas "dan D"

Generalno sa Igmanom su uvijek teške utakmice, neizvjesne, kako rezultatski tako na terenu. Puno nekih tenzija, kazao je Bašić

Bašić: Imamo priliku da se vratimo. N. Šaljić

E. Ć.

26.10.2023

Željezničar će u okviru 12. kola Premijer lige BiH gostovati Igmanu, a utakmicu je najavio šef stručnog štaba "Plavih" Nermin Bašić.

– Generalno sa Igmanom su uvijek teške utakmice, neizvjesne, kako rezultatski tako na terenu. Puno nekih tenzija. Ekipa Igmana bez obzira na rezultatski deficit koji imaju, čvrsta i dobra ekipa, ima tu fantastičnih igrača koji su bili prvaci i znaju šta je bitnost utakmice. Očekuje isto tako težak teren, moramo se prilagoditi protivniku i terenu.

S druge strane imamo opet priliku da se vratimo na neki pobjednički kolosijek, da uvežemo dva pozitivna rezultata i mislim da je ova utakmica za nas rekao bih “dan D”, da se vratimo tamo gdje nam je mjesto - rekao je Bašić.

Trener Željezničara neće moći računati na nekoliko fudbalera za sutrašnji meč.

– Imamo problema, prošlu utakmicu se Štilić povrijedio, Drina se povrijedio na treningu i Amoah ima kartone. Tako da bez njih trojice sigurno da smo hendikepirani, to su tri veoma važna igrača.

S druge strane imamo dva debitanta i vidjet ćemo kako će odigrati. Želim im da odigraju jednu dobru utakmicu i da to bude neki pozitivan njihov ulazak u Želju - poručio je Bašić.

Utakmica se igra u petak s početkom od 14:00 sati uz direktan prenos na Areni Sport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.