TRENER ŽELJEZNIČARA

Bašić nakon teškog poraza: Rezultat je previsok, suhi kvalitet je presudio

Želio sam skinuti sa sebe odgovornost. Ja volim Željezničar i dušom i srcem, rekao je Bašić o ostavci koju je ponudio nakon prošlog kola

Bašić: Sezona je duga, zahtjevna. N. Šaljić

E. Ć.

8.10.2023

Željezničar je doživio težak poraz u 150. gradskom derbiju od Sarajeva rezutlatom 3:0.

Bordo tim je do trijumfa u 10. kolu Premijer lige BiH došao golovima Ajdina Hasića, Renana Oliveire i Hamze Čatakovića.

Nakon utakmice, komentar je dao i trener Željezničara Nermin Bašić.

- Rezultat je previsok obzirom na dešavanja. Igrali smo bolje na početku. Suhi kvalitet, individualni je presudio. Čestitam im na pobjedi, nisu nas nadigrali, jednostavno iz tri polušanse su dali golove. Imamo šta imamo.

Borbom, htijenjem, zalaganjem, nije to bilo loše. Većinom je bila bitka na sredini terena. Iz tri polušanse su dali tri gola. To je taj individualni kvalitet koji imaju. Bili smo hrabri, stajali visoko. Ipak, fali taj gol, nedostaje kvaliteta prema naprijed. Međutim, ne mogu biti toliko razočaran - rekao je Bašić.

Poslije pobjede nad Širokim Brijegom u prošlom kolu ponudio je ostavku.

- Nakon pet poraza, treba imati obraz i moral. Želio sam skinuti sa sebe odgovornost. Ja volim Željezničar i dušom i srcem. Želio sam da ponudim ostavku. Hvala upravi i navijačima koji su nas podržali. Ovo je proces, težak proces. Nadam se da ćemo uspjeti napraviti boljeg Želju.

Ovu pauzu moramo iskoristi na dizanju taktičkih sposobnosti. Sezona je duga, zahtjevna. Želimo biti dobri - poručio je Bašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.