TURSKA

Nestvarnom nizu Fenerbahčea je došao kraj: Višća i Trabzon rastužili Džeku i društvo

Višća je upisao asistenciju kod prvog pogotka

Slavlje igrača Trabzonspora. Twitter

E. Ć.

4.11.2023

Fudbaleri Trabzonspora trijumfovali su na gostovanju kod Fenerbahčea u derbiju 11. kola turske Super lige (3:2) i tako prekinuli nestvaran niz "plavo-žutih" kojima je ovo prvi poraz.

Fener je imao 19 pobjeda iz 19 utakmica u svim takmičenjima, a do ovog kola je bio i lider Turske sa maksimalnim učinkom - deset od deset.

Međutim, nevjerovatnoj seriji je došao kraj. Edin Višća i znjegov Trabzonspor su odigrali odličnu utakmicu i na kraju sa Šukru Saračoglu stadiona nose puni plijen.

Višća je briljirao danas. Već u 10. minuti poveo je Trabzon, a Pol Onuaču (Paul Onuachu) je pogodio na asistenciju bh. fudbalera.

To je bio jedini gol u prvom dijelu, a onda početak drugog kao iz noćne more za Fener. U 46. minuti je pogodio Berat Ozdemir, a minut kasnije na 0:3 povisio je Nikolas Pepe (Nicolas).

Fener je na kraju uspio smanjiti poraz, a dvostruki strijelac bio je Dušan Tadić koji je oba pogotka dao iz penala, u 61. i 90. minuti.

Vrijedi istaći da je Fener od 78. minute i isključenja Ismaila Jukseka (Yuksek) igrao s igračem manje. Dva Edina, Džeko i Višća igrala su do 80. minute.

Fenerbahče je ovim porazom prepustio lidersku poziciju Galatasaraju koji je jučer pobijedio Kasimpašu (2:1) i sada je prvi s 31 bodom.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.