TRADICIJA PRIJE RIVALSTVA

Džekin Fenerbahče i Galatasaraj ujedinjeni: Odbili igrati utakmicu u Saudijskoj Arabiji

Kako su naveli u saopćenju, svejedno im je gdje će se igrati sve dok je na tlu Turske

Fenerbahče: Ne žele igrati u Saudijskoj Arabiji. Fenerbahce

N. H.

6.11.2023

Istanbulski rivali Fenerbahče i Galatasaraj digli su glas protiv odluka FS Turske, zbog mjesta odigravanja Superkupa Turske koji je na programu 30. decembra. 

Naime, FS Turske je dobio ponudu od Saudijske Arabije da se ta utakmica igra u Rijadu, što su čelnici prihvatili.

Međutim, Fenerbahče, za koji nastupa i naš Edin Džeko, i Galatasaraj su stali zajedno, što je prava rijetkost, te su saopćenjem odbacili tu mogućnost i rekli da žele tu utakmicu odigrati u Turskoj. 

- TFF Superkup se igra u zemlji koja je protiv Ataturkovih načela i revolucija. Postoji prijedlog na tu temu, ali mi to ne želimo -  kazao je Ugur Dundar ispred Fenerbahčea.

Oglasili su se i iz Galate. 

- Superkup je najambicioznija stvar koja se može igrati u inostranstvu, ali kao navijač, ne želim da se Superkup ove godine igra izvan Turske. Ovo mišljenje dijeli 30 miliona navijača. Siguran sam da je to želja i navijača Fenera. Najbolje je da igramo na stadionu Ataturk i neka dolaze svi navijači. No, nema veze i ako ćemo igrati u Samsunu, Erzurumu, Ankari ili na stadionu Fenera, samo ne u Arabiji - istakli su iz Galatasaraja.

Tamošnji mediji pišu da se nakon ovakvog stava utakmica najvjerovatnije igrati u Turskoj, a očekuje se da će prirediti pravi spektakl navijačima. 

Obje ekipe su u izvanrednoj formi, s obzirom da je Galata prva sa 31, dok je Fener drugi sa samo bodom manje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.