AL TUVAIJRI POTPISAO

Novo ime na Grbavici: Saudijci pisali o treneru i ambicijama Željezničara

Željezničar se smatra jednim od najvećih klubova u Bosni, navode iz programa "Budući Sokolovi"

Al Tuvaijri: Novo ime na klupi "Plavih". FK Željezničar / Mirza Demirović

E. Ć.

7.11.2023

Stručnjak iz Saudijske Arabije Abdulhakim Al Tuvaijri (Abdulhakeem Al-Tuwaijri) danas je zvanično predstavljen kao novi trener Željezničara.

Al Tuvaijri je potpisao ugovor s "Plavim" preko programa "Budući Sokolovi" (Future Falcon) koji je povezan sa Fudbalskim savezom Saudijske Arabije.

Radi se o elitnom programu u Španiji od strane Saudijaca koji treniera i razvija najbolje mlade fudbalere i trenere iz ove zemlje.

Al Tuvaijri je prvi trener nekog prvog tima u Evropi. Svoje putovanje u Evropi započeo je s programom “Budući sokolovi” kao pomoćni trener, a kasnije je postao trener zelenog tima. Prešao je u Slaviju Prag kao pomoćni trener rezervne ekipe i na kraju postao pomoćni trener prve ekipe.

- Njegov put ga je doveo do tima sa Grbavice kao glavnog trenera prve ekipe ove sezone, odražavajući sposobnosti državnog selektora, koji stabilno i samouvjereno korača Evropom. 

Željezničar se smatra jednim od najvećih klubova u Bosni, s tim da je osam puta osvojio naslov prvaka, šest puta Kup BiH i jednom Kup Evrope u sezoni 1984/85.

Iako trenutno drže srednju poziciju u bosanskohercegovačkoj ligi, njihova ambicija ostaje sudjelovanje u Evropi, eventualno dolazak do prvog kola UEFA Lige prvaka pod vodstvom  Abdulhakima Al Tuvaijrija ako osvoje titulu prvaka - navodi se u objavi programa "Budući Sokolovi".

Inače, fudbaleri Željezničara narednu utakmicu igraju u Banjoj Luci gdje će gostovati Borcu u okviru 14. kola Premijer lige BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.