LIGA PRVAKA

Historijska noć u Ligi prvaka: Real Sosijedad ponovio uspjeh od prije 20 godina, Union Berlin osvojio historijski bod

Odlične partije obje ekipe zagarantovale su im mjesto u historiji

Uspjeh Real Sosijedada i Union Berlina. AP

8.11.2023

Fudbaleri Real Sosijedada su na prepunoj Anoeti dočekali Benfiku i pridodali na muku lisabonskog velikana. Utakmica je završena pobjedom baskijske ekipe rezultatom . 

Benfika je i nakon četiri kola bez osvojenog boda, a za razliku od prethodna tri poraza ovaj put su uspjeli postići pogodak. 

Međutim, njihova sudbina je bila zapečaćena već poslije 21 minute. 

Načeo ih je Mikel Merino u 6. minuti, da bi pet minuta kasnije kapiten Mikel Ojarzabal (Oyarzabal) iskoristio grešku odbrane i matirao Trubina za 2:0. Ander Barenečea (Barrenetxea) je postigao treći gol za klub iz San Sebastijana, a imali su priliku i za ubjedljiviju prednost, ali je Mendez promašio penal. 

Rafa Silva je postigao utješni pogodak za Benfiku. 

Inače, ovo je prvi put nakon 20 godina da je Sosijedad vezao tri pobjede u grupnoj fazi Lige prvaka. To im je posljednji put pošlo za rukom u sezoni 2003/2004. 

Također, ovom pobjedom je Sosijedad zakoračio ka nokaut fazi, pošto sada imaju 10 bodova, dok Inter ima sedam, a RB Salzburg tri, uz utakmicu manje oba. Benfika je ispala iz Lige prvaka nakon samo četiri kola pošto nisu osvojili niti jedan bod. 

U drugoj utakmici ovog termina Napoli je dočekao Union Berlin, a susret na stadionu "Diego Armando Maradona" završen je bez pobjednika rezultatom 1:1. 

Napolitanci su poveli u 39. minuti preko Matea Politana, a gosti iz Berlina su izjednačili u 59. minuti preko Davida Datra Fofane, napadača na posudbi iz Čelzija. 

Iako im ne igra preveliku ulogu u nastavku takmičenja, ovo je bio prvi bod u historiji Union Berlina u Ligi prvaka, te će im značiti u historijskom kontekstu. 

Napoli je sada drugi u grupi poslije ovog kola sa sedam bodova. Iza njih su Braga sa tri i Union Berlin sa jednim bodom. Prvoplasirani u toj grupi je Real sa maksimalnim učinkom u prva tri kola.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.