LIGA PRVAKA

Šou u Danskoj: Sedam golova, crveni, prekid i veliki preokret Kopenhagena protiv Mančester junajteda

Sjajan susret na Parken Stadionu u Kopenhagenu

Nevjerovatan preokret Danaca. FC Kobenhavn

N. H.

8.11.2023

Fudbaleri Kopenhagena i Mančester junajteda odigrali su utakmicu za pamćenje. Na kraju je domaćin slavio rezultatom 4:3.

Junajted je odlično krenuo u utakmicu i već nakon 28 minuta imali su dva gola prednosti, a oba puta je strijelac bio Rasmus Hojlund. 

Međutim, zbog prekida uzrokovanog ulijetanjem navijača sa zastavom Palestine, utakmica je bila prekinuta.

Nakon toga sve se promijenilo. Prvo je Markus Rašford (Marcus Rashford) dobio direktan crveni karton, da bi zatim Kopenhagen do poluvremena uspio sustići zaostatak golovima Mohameda Eljunusia (Elyounoussi) i Dioga Goncalveša.

Da to nije sve potrudili su se igrači obje ekipe. Prvobitno je Bruno Fernandeš uprkos igraču manje doveo Junajted u novu prednost u 69. minuti, ali se igrači Kopenhagena nisu predavali.

Prvo su preko Lukasa Leragera došli do poravnanja u 83. minuti da bi pet minuta kasnije Roni Barđi (Roony Bardghji) upotpunio preokret sjajnog Kopenhagena i upisao njihovu prvu pobjedu ove sezone. 

Pošto je Bajern nešto ranije savladao Galatasaraj (2:1), Kopenhagen je pobjedom skočio na 2. mjesto sa četiri boda, dok je Junajted posljednji sa tri. Sigurno je da će ova grupa do kraja biti najinteresantnija, a Junajted će se morati zapitati kako dalje nakon što su prosuli dobijenu utakmicu.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.