RONI BARĐI

Panenkom poslao Kopenhagen u Ligu prvaka, sinoć srušio Junajted: Ljubitelji videoigrica ga obožavaju

Švedski napadač je više puta ove sezone pokazao da će biti jedan on igrača koji se mora pratiti u budućnosti

Roni Barđi. FC Kobenhavn

N. H.

9.11.2023

Fudbaleri Kopenhagena su napravili veliko iznenađenje pobijedivši Mančester junajted 4:3 nakon velikog preokreta u okviru Lige prvaka.

Junajted je dva puta imao prednost, ali na kraju im se ukazao Roni Barđi (Roony Bardghji), švedski napadač koji će 18 godina napuniti tek 15. novembra ove godine.

Mlađahni Barđi je od ranije poznat publici, pošto je sa svojim Panenkom u penal seriji protiv Sparte Prag poslao danski klub u Ligu prvaka.

Također, ljubitelji poznate igrice „Football Manager“ su za mladog švedskog napadača znali još od ranije, a među tom populacijom je izrazito popularan.

Prema zvaničnim podacima sa sajta ove videoigre, u posljednjih sedam dana bio je drugi igrač s najviše potpisanih korisnika.

- Pola Šveđanin, pola Sirijac. Igrač Malmeove akademije, kojeg je Kopenhagen potpisao 2020. godine. Govorimo o jednom od najtalentovanijih napadača u završnici na cijelom kontinentu.

On igra na desnom krilu, kako bi "našao" prostor lijevom nogom, i ima tendenciju da mnogo "traži" gol. Savršen „unutrašnji" napadač na duge staze. Fizički je mali i tek treba napredovati, potrebno mu je da ima veći kontinuitet u igri, ali je već pokazao da može da bude čovjek odluke i da ima "platinastu" lijevu nogu - stoji u Barđijevom opisu na sajtu "Football Managera".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.