KONFERENCIJSKA LIGA

Zrinjski pao bez ispaljenog metka u Varšavi: "Plemićima" će biti potrebno čudo za nokaut fazu

Slaba predstava Mostaraca u Varšavi bi ih mogla skupo koštati

Detalj sa utakmice Legija - Zrinjski. HŠK Zrinjski

9.11.2023

Fudbaleri Zrinjskog poraženi su na gostovanju u 4. kolu Konferencijske lige na gostovanju kod varšavaske Legije rezultatom 2:0. 

Mostarci su imali posjed lopte u prvih 10 minuta susreta, ali nakon toga se desio nagli preokret. 

Legija je povela iz prve prave prilike na susretu. Nakon kornera kojeg je izveo Žosue (Josue), najbolje se snašao Rafal Augustinjak i donio prednost svojoj ekipi. 

Nakon toga je uslijedilo ne previše interesantnih 15 minuta, ali onda se desila greška Ćorluke koji je oborio Kuna u šesnaestercu i tako skrivio penal. 

Asistent kod prvog gola Žosue bio je siguran sa bijele tačke i tako poduplao prednost svoje ekipe. 

Na samom kraju prvog poluvremena imao je Zrinjski priliku smanjiti, ali je loše šutirao Čanađija i tako je propala jedina prava šansa za "Plemiće" u prvom dijelu utakmice.  

U drugom poluvremenu je bilo mnogo manje prilika na obje strane. Igrači Zrinjskog nisu uspijevali izaći iz svog šesnaesterca, dok su domaći fudbaleri bili zadovoljni prednošću stečenom u prvom poluvremenu.

Pavel Všolek (Pawel Wszolek) je imao dvije prilike da i prije kraja utakmice riješi pitanje pobjednika, ali šutevi u 69. i 71. minuti nisu završavali u mreži. 

Fudbaleri Zrinjskog su nakon ovog poraza ostali na tri boda, dok je Legija i dalje prva, ali sada imaju devet osvojenih bodova.

"Plemićima" će biti potrebno čudo u preostala dva kola kako bi prošli grupnu fazu. 

Standings provided by Sofascore
Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.