KONFERENCIJA ZA MEDIJE

FK Sloboda Tuzla u subotu protiv NK TOŠK Tešanj

Stručni štab Slobode očekuje utakmicu u kojo neće biti lako ostvariti pozitivan rezultat jer igraju protiv ekipe koja se neće tako leko predati

Konferencija za medije Slobode. A. Bešić / Avaz

A. Bešić

10.11.2023

Fudbaleri Slobode u subotu, 11. novembra na stadionu Tušanj igraju utakmicu 14. kola Prve lige FBiH protiv NK TOŠK Tešanj, a tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su se obratili pomoćni trener Darko Mitrović i fudbaler Srđan Vulić.

Stručni štab Slobode očekuje utakmicu u kojo neće biti lako ostvariti pozitivan rezultat jer igraju protiv ekipe koja se neće tako leko predati.

-Pred nama je utakmica protiv ekipe TOŠK-a koja sigurno po prikazanim igrama u dosadašnjem dijelu sezone zaslužuje da ima koji bod više na svom kontu. Imali su mnogo nesretnih okolnosti gdje su gubili utakmice u kojima su po prikazanoj igri bili bolji, a onda je došla i teška povreda glavnog igrača i lidera tima, nakon čega se povrijedilo još par prvotimaca i jednostavno došli su u situaciju da imaju samo osamo bodova. Sigurno je da se neće predati tako lako i da će dati sve od sebe koliko mogu da naprave pozitivan rezultat, rekao je Darko Mitrović.

Mini pripreme

Proteklih dana fudbaleri i stručni štab Crveno-crnih odradili su niz mini priprema te u utakmicu ulaze sa jednom ambicijom, a to je osvajanje tri boda.

-Momci su svjesni koliko nam je ova utakmica bitna, na treninzima su radili pošteno i predano. Poštujemo našeg protivnika, ali mi nemamo pravo na kiks i moramo sve učiniti što je do nas da osvojimo tri boda. Nadam se da ćemo u tome uspjeti uz jedan maksimalno ozbiljan pristup utakmici i uz pomoć naših navijača koji nam daju vjetar u leđa na svakoj utakmici kaće Mitrović koji je dodaje da ekipa na raspolaganju ima sve igrače.

-Mi u ovu utakmicu ulazimo u punom sastavu, nemamo povrijeđenih niti suspendovanih igrača. Pripremamo se za utakmicu kao i za sve prethodne. Igramo na našem terenu gdje imamo odlične uslove za igru bez obzira na vremenske uslove i samim tim imamo mogućnost da nametnemo naš tempo i ritam igre, zaključio je Mitrović.

Kao i prvog dana

Predstavnicima medija obratio se fudbaler Srđan Vulić koji je ranije nosio dres NK TOŠK.

- Atmosfera u svlačionici je ista kao i prvog dana. Mi se odlično slažemo, intenzivno treniramo i atmosfera je zaista na visokom nivou. Što se tiče sutrašnje utakmice, mi u utakmicu ulazimo kao favorit jer igramo protiv ekipa koja se nalazi na pretposljednjem mjesto sa tek osam osvojenih bodova, ali to nas ne smije zavarati. To je jako dobra ekipa koja u svom sastavu ima dobre pojedince. Imao sam priliku da prošle polusezone igram u TOŠK-u,a većina igrača je ostala tamo i znam da mogu pružiti dobru igru protiv nas što je dodatan razlog da u ovu utakmicu uđemo maksimalno ozbiljno. Igramo na domaćem terenu, očekujemo dobru atmosferu i sve osim tri boda bilo bi veliko razočarenje, izjavio je Srđan Vulić koji je iskoristio priliku da na utakmicu pozove navijače.

-Pozvao bih navijače da dođu na stadionu u što većem broju kao što je to bio slučaj i ranije i da nam pomognu da osvojimo tri boda i zadržimo prvo mjesto na tabeli u borbi za povratak u Premijer ligu BiH.

Utakmica između Slobode i TOŠK-a igra se u subotu s početkom u 17 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.