NOVI GALAKTIKOSI

Ako bi Perez ovo uspio, fudbal bi zbog Reala bio nepravedan

Već kreću transfer-glasine, a listu želja u Madridu predvodi Kilijan Mbape

Perez: Ovom Realu ne bi mogao niko ništa. Platforma X

E. Ć.

15.11.2023

Navijači Real Madrida iščekuju naredni ljetni prijelazni rok jer bi na Santiago Bernabeu konačno trebao stići Kilijan Mbape (Kylian Mbappe).

Francuskoj superzvijezdi naljeto ističe ugovor sa PSG-om, te bi se on kao slobodan fudbaler trebao pridružiti Real Madridu.

Ovih dana su se pojavile glasine kako Real ima "plan B" ukoliko se Mbape ponovo predomisli i izigra kraljevski klub.

Navodno bi se u tom slučaju Real okrenuo Bajernovom Džamalu Musijali (Jamal Musiala). Pojedini španski mediji navode kako se Real stidljivo interesuje i za Erlinga Halanda (Haaland), a od Bajernovih fudbalera interesantan im je još i Alfonso Dejvis (Alphonso Davies).

S obzirom na probleme koje tim ima na poziciji desnog beka, brojni navijači bi rado u bijelom dresu vidjeli kapitena Čelzija Risa Džejmsa (Reece James).

Specijalizirani portal za fudbalske statistike "Transfermarkt" sastavio je ekipu Reala koja bi bila strah i trepet ukoliko bi se sve glasine potvrdile i svi željeni igrači stigli na Bernabeu.

Iako je jako teško da se ovo realizuje, navijači Reala mogu maštati o trećoj generaciji Galaktikosa.

Trener bi bio Ćabi Alonso (Xabi), koji bi i u realnosti mogao naslijediti Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti).

Na golu bi bio Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois), a u odbrani, osim Dejvisa i Džejmsa, Entoni Ridiger (Anthony Rudiger) i Eder Militao.

Vezni red bi činili Džud Belingem (Jude Bellingham), Federiko Valverde (Federico), Džamal Musijala, a ispred njih spektakularni napad činili bi Mbape, Haland i Vinisijus Žunior (Vinicius Junior).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.