ZVANIČNO

FK Željezničar dobio novog predsjednika

Kovačević je na ovoj funkciji bio od ljeta prošle godine, a ostavku je dao prije 20-ak dana

Tanović: Naslijedio Kovačevića. FK Željezničar / Armin Herić

E. Ć.

22.11.2023

Jusuf Tanović novi je predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, odlučeno je na večerašnjoj sjednici članova Skupštine.

- Zahvaljujem se na povjerenju koje su mi ukazali delegati Skupštine Kluba. Iznimna je čast i odgovornost biti na čelu najvećeg sportskog kolektiva u BiH. Nadam se da ću opravdati vaše povjerenje i uspješno nastaviti proces oporavka i renesanse našeg Želje - istakao je novi predsjednik UO.

Tanović je na ovoj poziciji naslijedio Edisa Kovačevića koji je podnio ostavku prije 20-ak dana. Kovačević je prethodno na toj funkciji bio od ljeta prošle godine.

Što se tiče Tanovića, on je član Skupštine FK Željezničar od septembra 2021. godine, te član i potpredsjednik Upravnog odbora Kluba od juna 2022. godine. 

- Magistar je ekonomskih nauka. Obrazovanje je stekao na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu te Univerzitetima Delavare i Nort Park Čikago u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tokom proteklih 27 godina je radio u internacionalnim kompanijama Price Waterhouse Coopers, IBM Business Consulting, Deloitte, EDC i Financial Markets International na poslovnom savjetovanju, analitici i rukovođenju kompleksnih, međunarodnih razvojnih projekata. Iza njega je višedecenijski humanitarni i filantropski angažman u BiH i SAD - saopćeno je iz FK Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.