PREMIJER LIGA BIH

Atomski napad Sarajeva potopio Tuzla City sa šest golova

Tuzlaci su bili nemoćni pred sjajno raspoloženim napadom fudbalera Bordo tima

Detalj sa utakmice Sarajevo - Tuzla City - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

24.11.2023

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Tuzla City na domaćem terenu u prvom susretu 15. kola Premijer lige BiH rezultatom 6:2. 

Utakmica koju su dočekali u promjenljivoj formi, igrači Bordo tima su riješili već nakon prvih 45 minuta. 

Čim je utakmica počela fudbaleri tuzlanskog kluba kleknuli su na jedno koljeno te na taj način iskazali nezadovoljstvo zbog suđenja u najvišem rangu bh. fudbala.

Nakon toga nije se mnogo dešavalo na susretu, ali onda je došla 19. minuta i krenula je golijada. Tada je Sarajevo povelo preko Hamze Čatakovića, koji je sjajno smirio loptu Julardžije, te odličnim udarcem matirao Fejzića. 

Samo tri minute kasnije Tuzlaci su poravnali rezultat, kada su domaći igrači ostavili Đorđa Pantelića u šesnaestercu, koji je dobro plasiranim udarcem pogodio mrežu Šahinovića. 

Međutim, minut nakon tog gola, Sarajevo je ponovo došlo u prednost. Julardžija je upisao drugu asistenciju, kada je pronašao Mirzu Mustafića koji je pogodio za Bordo tim. 

Nova erupcija slavlja domaćih navijača  bila je u 26. minuti, kada je Mustafić opet našao prostor između veoma loše postavljene odbrane Tuzlaka i ponovo pogodio. 

Deset minuta kasnije četvrti gol za Sarajevo u prvom poluvremenu postigao je Čataković.

Drugo poluvrijeme započelo je kao i prvo, bez mnogo pravih prilika. 

Fudbaleri Sarajeva su čekali svoje prilike, a ona je došla u 63. minuti. Ajdin Hasić je nakon jednog prodora ušao u šesnaesterac Tuzlaka, koji ga nisu uspjeli zaustaviti, te je on natjerao golmana Fejzića da peti put vadi loptu iz svoje mreže.

I nakon petog gola Sarajevo je nastavilo napadati, a novi gol viđen je u 82. minuti, kada je potop nastavljen golom Nemanje Anđušića. 

Ovaj fudbaler Sarajeva pogodio je popularnom trivelom, (šutirao vanjskim dijelom kopačke), te je ovo sigurno najljepši gol na susretu. 

Konačni rezultat postigao je fudbaler tuzlanske ekipe Vedad Garčević u 86. minuti susreta na Koševu. 

Sarajevo je ovom pobjedom ponovo preskočilo Zrinjski na 2. mjestu Premijer lige BiH. Oni sada imaju 30 bodova, što je za tri manje od Borca, koji tek treba igrati svoju utakmicu 15. kola. 

S druge strane, Tuzla City je ostalo na 11. poziciji sa samo deset osvojenih bodova i sigurno je da će im biti potrebno mnogo kako bi sačuvali status premijerligaša i nakon ove sezone.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.