PREMIJERŠIP

Derbi Premijer lige završen bez pobjednika: Aleksander-Arnold spasio Liverpul protiv Sitija

Sjajan susret odigran je na Etihadu

Detalj sa utakmice Siti - Liverpul. AP

N. H.

25.11.2023

Fudbaleri Mančester sitija i Liverpula su u derbiju 13. kola engleske Premijer lige na  Etihadu remizirali rezultatom 1:1.  

"Građani" i "Redsi" su u susret ušli kao dvije prvoplasirane ekipe, a derbi je ispunio sva očekivanja. 

Prvi su zaprijetili gosti preko Darvina Nunjeza (Darwin Nunez) koji je sjajno šutirao glavom, ali je odbranio to Ederson. 

S druge strane, prva prava prilika za Siti je pretvorena u gol, Erling Haland (Haaland) je pogodio nakon asistencije Nejtana Akea (Nathan). 

Imao je priliku Fil Foden (Phil) poduplati prednost "Građana", šutirajući u donji desni ugao gola Alisona, ali uspio je to nekako brazilski golman odbraniti i poslati u korner. 

VAR je koštao pobjede poprilično Siti u drugom poluvremenu. Prvo im je penal poništen u 65., da bi dvije minute kasnije bio poništen i pogodak Rubena Dijasa.

Sve je to došlo na naplatu u 80. minuti kada je Trent Aleksander-Arnold (Alexander), na asistenciju Salaha, sjajno primio loptu na ivici šesnaesterca i pucao u dalji ugao po zemlji, što Ederson nije stigao odbraniti.

Osam minuta kasnije Siti je ponovo pogodio preko Manuela Akanđija (Akanji), ali je njegov gol također poništen zbog faula.

Mančester siti je poslije derbija i dalje prvoplasirani sa 29 bodova, dok Liverpul ima 28. Ovo otvara priliku za Arsenal koji igra protiv Brentforda da pobjedom preskoči oba kluba i zasjedne na prvo mjesto.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.