LIGA PRVAKA

Lacio na pogon Imobilea: Meč u Rimu u sjeni nereda, Šahtar zakuhao grupu H

Pristalice Lacija napale navijače Seltika koji su i večeras pružili podršku Palestini

Imobile: Junak Lacija. Platforma X

E. Ć.

28.11.2023

Odigrane su prve dvije utakmice 5. kola Lige prvaka, a do pobjeda su došli fudbaleri Lacija i Šahtara.

Lacio je u Rimu savladao Seltik sa 2:0 na krilima sjajnog Ćire Imobila (Ciro Immobile) koji je pogađao u 82. i 85. minuti susreta.

Ovim trijumfom Lacio je napravio veliki korak ka plasmanu u narednu rundu takmičenja. Međutim, meč u Rimu obilježio je nered na tribinama.

Naime, pristalice Lacija napale su navijače Seltika bakljama i pirotehnikom, te im uputili nekoliko uvrijedljivih transparenata.

Inače, navijači Seltika su i na ovoj utakmici poslali poruku podrške palestinskom narodu uprkos zabranama UEFA-e i svog kluba.

Lacio je nakon ove pobjede preuzeo vrh tabele u grupi E sa deset bodova. Od 21 sat se sastaju Fejnord (6) i Atletiko Madrid (8).

U drugom susretu odigranom u terminu od 18:45 Šahtar je došao do bitne pobjede nad Antverpom (1:0), a junak ukrajinskog tima bio je Mikola Matvijenko koji se upisao u strijelce u 12. minuti.

Šahtar je ovim trijumfom zakuhao situaciju u grupi H. Sada tri ekipe imaju po devet bodova, a osim Šahtara to su Barcelona i Porto koji će odmjeriti snage u terminu od 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.