NAKON DEBAKLA U LP

Zvezdin trener razbjesnio navijače: "Ne mogu ja ući i postići gol"

Crvena zvezda je završila kao posljednja u grupi, a u pet odigranih kola osvojili su samo jedan bod

Bahar: Ne snalazi se u Beogradu. FK Crvena zvezda

N. H.

29.11.2023

Izraelac na klupi Crvene zvezde Barak Bakhar doživio je pravi debakl u Ligi prvaka, ali to njemu ne predstavlja nikakav problem, pa je svojim izjavama razbjesnio navijače. 

Naime, Zvezda je poražena na gostovanju kod Jang Bojsa (2:0) u petom kolu Lige prvaka, te su tako kolo prije kraja ostali i bez matematičkih šansi za proljeće u Evropi. 

"Završili posljednji i to je greška"

Bakhar se na konferenciji za medije nakon susreta suptilno branio, što navijači beogradskog kluba nisu najbolje primili.

- Veoma dobro smo počeli i imali smo takve šanse da nakon šest minuta vodimo s tri gola. Međutim, nakon promašaja primili smo dva gola. Potom smo imali još više šansi, ali smo sve promašili. To bi bila priča ove utakmice. Svi smo pogriješili i krivnja je svačija. Završili smo posljednji i to je greška. 

Želim izvući dobre stvari iz ove igre. Igrali smo sve utakmice i vjerovali smo do kraja. Morali smo se pomučiti da damo gol i trebalo nam je sreće. Ponosni smo zbog toga što su igrači dali mnogo, a moramo i gledati u budućnosti - rekao je Bakhar, koji godišnje zarađuje 1,5 miliona eura, te je tako najskuplji trener u historiji ovog kluba. 

"Nikad ne odustaje"

Nakon što je upitan o tome da li razmišlja o ostavci i o količini golova koje prima njegova ekipa, ostavio je sve u čudu.

-- Nikada ne odustajem. Vjerujem u ekipu i igrače te ću dati sve od sebe da nastavim. Mislim da smo igrali dobro. Primili smo glupe golove i to je fudbal. Imali smo bolje šanse, ali nismo postigli golove - kazao je, a onda nastavio o postignutim golovima Zvezde:

- Ne mogu ja otići na teren i postići gol. Imali smo ogromne šanse i to su stopostotne šanse. Tih šest-sedam puta te bi bilo drugačije. Odradili smo dobro sve do posljednjih akcija, ali nismo postigli gol.

Podsjetimo, Zvezda je u pet odigranih utakmica osvojila samo jedan bod, dok u Superligi Srbije zauzimaju drugo mjesto iza vječnog rivala Partizana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.