KONFERENCIJSKA LIGA

Fudbaleri Zrinjskog otputovali u Nizozemsku: Pokazat ćemo im zube

U biti, trebamo biti goropadni i vjerovati u sebe, pa šta nam donese - donese, kazao je trener "Plemića" Mario Ivanković

"Plemići" otputovali u Nizozemsku. HŠK Zrinjski

N. H.

29.11.2023

Fudbaleri Zrinjskog su otputovali avionom u Nizozemsku, gdje ih u četvrtak čeka utakmica preposljednjeg kola Konferencijske lige s AZ Alkmarom. 

Uoči polijetanja s Mostarskog aerodroma trener "Plemića" Mario Ivanković je kazao da oni ne odlaze na gostovanje s bijelom zastavom.

- Bit će teško, imamo problema što se tiče igračkog kadra. Idemo rasterećeni gore jer, kao što smo rekli, cilj nam je prvenstvo, ali nije to razlog da ne odemo gore u Nizozemsku i ne pokažemo zube. U biti, trebamo biti goropadni i vjerovati u sebe, pa šta nam donese - donese. Moguće je igrati sa svakim bez respekta, normalno da su oni jači i kvalitetniji, ali ako mi budemo odigrali kao što možemo, možemo napraviti dobar rezultat - kazao je Ivanković. 

Duel AZ-a i Zrinjskog je na programu u četvrtak u 18:45 sati , a obje ekipe imaju po tri osvojena boda i moraju slaviti kako bi im ostale teoretske šanse za plasman u nokaut fazu Konferencijske lige. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.