PREMIJER LIGA BIH

Željezničar na Tušnju lovi prvu pobjedu u gostima, Tuzlaci u crnoj seriji

Ova dva rivala su do sada odigrali 17 međusobnih duela. Željezničar ima osam pobjeda, tri puta je bilo neriješeno, dok Tuzlaci imaju šest trijumfa

Sa prvog ovosezonskog meča ova dva rivala. FK Željezničar

E. Ć.

2.12.2023

Na današnjem rasporedu su dvije utakmice 16. kola Premijer lige BiH, a u prvom susretu dana sastaju se Tuzla City i Željezničar.

Tuzlaci u posljednja četiri meča ne znaju za pobjedu, ostvarili su dva remija i dva poraza, a u posljednjoj utakmici doživjeli su debakl na gostovanju kod Sarajeva (6:2).

Sa druge strane, Željezničar ima pobjedu u posljednja četiri susreta, te remi i dva poraza. U prošlom kolu su se spasili poraza od Posušja na svojoj Grbavici golom u 94. minuti.

"Plavi" će na Tušnju pokušati doći do prvog gostujućeg trijumfa ove sezone, a debitovat će saudijski trener Abdulhakim Al Tuvaijri (Abdulhakeem Al-Tuwaijri).

Tuzlaci ovaj duel dočekuju sa 11., pretposljednjeg mjesta, sa deset bodova, dok su Sarajlije na 7. mjestu sa devet bodova više.

Inače, ova dva rivala su do sada odigrali 17 međusobnih duela. Željezničar ima osam pobjeda, tri puta je bilo neriješeno, dok Tuzlaci imaju šest trijumfa.

Prethodni okršaj ove dvije ekipe odigran na Grbavici završio je rezultatom 3:1 za domaće. Nenad Nikić je dao autogol u 3. minuti za vodstvo Željezničara. Za "Plave" su pogađali još Nedim Mekić u 50. i Sulejman Krpić u 86. minuti, dok je strijelac za Tuzlake bio Alen Mašović u 69. minuti.

Glavni sudija današnjeg susreta bit će Ernis Džemidžić iz Goražda. Utakmica se igra danas s početkom od 13:30 sati uz direktan prijenos na Areni Sport.

Inače, u drugoj utakmici dana sastaju se Sloga i Borac. Taj meč je na rasporedu od 16:00 sati.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.