TRENER ŽELJEZNIČARA

Al-Tuvaijri: Imamo kvalitet da odigramo dobro, to mora biti kolektivna borba

Po njegovim riječima, nastup Sulejmana Krpića je upitan, Aleksandar Boljević je ostvario neki progres, ali još uvijek nije spreman,

Abdulhakim Al-Tuvaijri. Fena

FENA

7.12.2023

Nogometaši Željezničara u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u petak na Grbavici dočekuju ekipu Veleža.

Šef struke Željezničara Abdulhakim Al Tuvaijri (Abdulhakeem Al-Tuwaijri) na pres-konferenciji izjavio je da je izazov igrati protiv tima koji je veoma dobar u ovom trenutku.

- Nama je sutra jako bitna utakmica, želimo odigrati dobro. Liga je nepredvidljiva, vjerujem da pozicija na tabeli ne znači puno. Na ovom stadionu i sa ovim navijačima imamo šansu dobiti bilo koga. U to čvrsto vjerujem. Mnoge stvari ne idu kako treba, ali mi vjerujemo da možemo. Imamo kvalitet da sutra odigramo dobro, ali to mora biti kolektivna borba - kazao je saudijski stručnjak.

Po njegovim riječima, nastup Sulejmana Krpića je upitan, Aleksandar Boljević je ostvario neki progres, ali još uvijek nije spreman, dok su svi ostali igrači na raspolaganju.

Velež je četvrti na tabeli sa 29 bodova. Mostarci su zabilježili osam pobjeda, pet remija i tri poraza, uz gol-razliku 28:15, dok je Željezničar osmi sa 19 bodova. Plavi su ostvarili šest pobjeda, devet puta su poraženi, dok su jednom remizirali.

U prvom duelu ove sezone, Velež je savladao Željezničar sa 1:0. Utakmica se igra u petak s početkom od 18.00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.