PLATILI KAUCIJU

Nakon što su pušteni iz grčkih zatvora: Prva grupa Dinamovih navijača stigla u Zagreb

Sud je usvojio zahtjeve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri mjeseca pa su tako pušteni na slobodu

Bad Blue Boysi stigli nazad u Zagreb. N1.hr

N. H.

10.12.2023

Prvi dio pripadnika navijačke grupe Bad Blue Boys, koji su osumnjičeni za učestvovanje u huliganskim neredima u Atini, stigao je danas u Zagreb. 

Sud je usvojio zahtjeve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri mjeseca pa su tako pušteni na slobodu, pišu hrvatski mediji. 

Oni su morali platiti kauciju prije nego što su napustili, a onda im se pomoglo u kupovini avionskih karata, potvrdio je premijer Hrvatske Andrej Plenković. 

Osumnjičeni iz prve grupe su doputovali do Zagreba u vlasititom aranžmanu, iako je bilo najavljivano da će po njih doći posebni avioni. 

Huligani su nakon procedure u policijskoj stanici bili prebačeni u privatni centar za strance, a tokom noći su odvedeni na aerodrom. 

Prije nego je sud donio odluku svi osumnjičeni Bad Blue Boysi su još jednom ispitani, a dobili su priliku dopuniti odbranu nakon što su provedena vještačenaj noževa i ostalih predmeta. 

Sud im je odredio kauciju u visini između 1.000 i 2.500 eura, a oni su u zamjenu morali obećati da se neće skrivati i da će se odazvati pozivima grčkih vlasti u nastavku procesa.

Podsjećamo, 102 pripadnika ove navijačke grupe su četiri mjeseca provela u 14 različitih istražnih zatvora u Grčkoj, nakon što je u huliganskim neredima izgubio život navijač AEK-a Mihalis Kacuris (Michalis Katsouris).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.