KOŠEVO

Nakon prodaje Šahinovića: Sarajevo bi moglo dobiti još dobrih vijesti

Nije precizirano koliko tačno je poljski tim izdvojio za usluge čuvara mreže Sarajeva, a iz kluba su objavili da se radi o milionskoj zaradi

Šahinović: Potpisao do 2028. godine. FK Sarajevo

E. Ć.

12.12.2023

Fudbalski klub Sarajevo ozvaničio je prodaju golmana Muhameda Šahinovića u poljski Rakov, a iz kluba sa Koševa objavili su da se radi o milionskoj zaradi.

Nije precizirano koliko tačno je poljski tim izdvojio za usluge čuvara mreže Sarajeva, a na Koševu bi vrlo lako mogli dobiti još dobrih vijesti.

Naime, ljetos je Rakov bio zainteresiran za usluge Šahinovića jer je Vladan Kovačević, još jedan golman koji je iz Sarajeva otišao u ovaj poljski tim, trebao napraviti transfer.

Međutim, ništa se nije desilo. Kovačević je ostao u Rakovu, a Šahinović u Sarajevu.

Moguće da u Rakovu završavaju transfer Kovačevića, a da je Šahinović stigao kao njegova zamjena. Potpisao je ugovor do 2028. godine.

Dobra vijest za Sarajevo je što bi zaradio još dosta novca, jer mu pripada 15 posto od ukupnog iznosa sljedećeg Kovačevićevog transfera.

Poljski mediji su ranije pisali da bi Rakov mogao prodati Kovačevića za oko devet miliona eura, što bi značilo da bi Sarajevu pripalo oko 1,03 miliona eura.

Navodno Kovačevića žele Galatasaraj, Ajaks i Hofenhajm.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.