ABDULHAKIM AL TUVAIĐRI

Trener Željezničara ogorčen: Ne mogu opisati koliko sam iznenađen onim što vidim u ligi

Izvinjavam se navijačima, poručio je on

Al Tuvaiđri: Ne zamjera ništa igračima. Arena Sport

E. Ć.

16.12.2023

Željezničar je danas izgubio na gostovanju kod GOŠK-a u okviru 18. kola Premijer lige BiH, trener fudbalera tima sa Grbavice Abdulhakim Al Tuvaiđri (Abdulhakeem Al-Tuwaijri) bio je utučen.

Nije bio zadovoljan ni suđenjem jer je njegov tim igrao od 34. minute s fudbalerom manje poslije isključenja Marina Galića.

- Igrači su dali sve od sebe i jedino mi je žao zbog navijača koji su uložili veliki trud, napore i sve kako bi nas bodrili. Ko god je gledao utakmicu, može sam donijeti svoj sud. Ipak, ako smo mi imali najbolje prilike na utakmici, trebali smo postići i gol.

Ova današnja utakmica je nevjerovatan primjer. Nemam riječi i ne mogu vam opisati koliko sam iznenađen onim što vidim u vašoj ligi. Za mene je ovo neobično i iz utakmice u utakmicu se sve više iznenadim.

Nakon današnjih događanja, još sam više iznenađen. Momci su dali sve od sebe, ali nisu iskoristili šanse. Treba ih iskoristiti, posebno kada igrate s igračem manje više od sat vremena. Izvinjavam se navijačima - rekao je Al Tuvaiđri za ArenaSport.

Podsjetimo, Željezničar je poslije ovog poraza pao na 10. mjesto na tabeli sa 18 bodova, samo jedan iznad crvene zone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.