"VJERUJTE..."

Bizarno objašnjenje predsjednika Ankaragudžua: Nisam imao namjeru, skočio mi je šećer

Čak se i ne sjećam da sam ga udario, sve se dogodilo iznenada, rekao je Faruk Kodža

Kodža: Napao sudiju. Anadolija

E. Ć.

19.12.2023

Predsjednik Ankaragudžua Faruk Kodža (Koca) šokirao je fudbalski svijet kada je nakon utakmice s Rizesporom udario sudiju Halila Umuta Melera.

Ankaragudžu je vodio na toj utakmici, ali bez punog plijena ostao je u sedmoj minuti nadoknade. Prethodno je Ali Sov (Sow) dobio crveni karton.

To je izazvalo revolt kod prvog čovjeka Ankaragudžua Faruka Kodže koji je žestoko udario sudiju Halila Melera.

- U bilo kojoj fazi mog života nasilju nema mjesta. Do sada nikada nisam nekoga udario ili ošamario, niti sam dao izjavu tužiocu. Sve se desilo iznenada. Ovaj nasilni incident prvi je u mom životu. Patim od srčanih bolesti i dijabetesa.

U toj stresnoj atmosferi šećer mi je skočio, a svima su poznate posljedice visokog šećera u krvi. I ne shvatate šta radite u tom trenutku. Nije mi dozvoljeno da trčim, ali izgleda da sam to uradio. Iznenadio sam se kada su mi rekli da sam utrčao na teren, jer to nisam ni shvatio. Atmosfera je bila tako vatrena i napeta.

Vjerujte, nisam imao namjeru da ošamarim ili udarim sudiju. Nije mi palo na pamet da koristim nasilje. Sjećam se da sam htio to izbaciti iz sebe i otišao sam s tom namjerom. Bio sam ogorčen zbog nepravde, baš kao i naši navijači.

Čak se i ne sjećam da sam ga udario, sve se dogodilo iznenada. To nikada nije bio napad s predumišljajem niti nešto što sam dobrovoljno uradio. Vjerujte mi, nisam uopće bio svjestan onoga što radim. Tužan sam zbog svega - naveo je u bizarnom objašnjenju Halil Umut Meler.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.