FARUK KODŽA

Turski fudbalski savez donio odluku: Predsjednik Ankaragudžua saznao kaznu za udaranje sudije

Disciplinski odbor je odlučio također tim iz Ankare novčano kazniti s dva miliona turskih lira (oko 63.000 eura), kao i kazniti s pet zvaničnih mečeva

Kodža: Nezapamćen incident. Anadolija

Anadolija

14.12.2023

Disciplinska komisija Turskog fudbalskog saveza (PFDK) izrekla je kaznu trajne zabrane obavljanja funkcije u fudbalu bivšem predsjedniku Ankaragudžua Faruku Kodži, koji je u ponedjeljak fizički nasrnuo na sudiju Halila Umuta Melera, javlja Anadolu.

PFDK je danas objavio kazne dodijeljene MKE Ankaragucu i bivšem predsjedniku Koci, nakon nemilih scena na utakmici Super lige Turske Ankaragudžu - Rizespor.

U saopćenju objavljenom na web-stranici TFF-a navedeno je da je Faruk Kodža kažnjen s pet godina lišenja prava obavljanja funkcije u fudbalu. S obzirom da je riječ o kazni dužoj od tri godine, u konačnici to znači trajno oduzimanje prava obavljanja bilo kakvih administrativnih, sportskih ili drugih aktivnosti vezanih uz fudbal, uključujući i ulazak na stadione u službenim takmičenjima.

Disciplinski odbor je odlučio također tim iz Ankare novčano kazniti s dva miliona turskih lira (oko 63.000 eura), kao i kazniti s pet službenih utakmica bez gledatelja. Ankaragudžu također je kažnjen s 200.000 lira (oko 6.300 eura) zbog ružnog i nedoličnog ponašanja navijača drugi put u ovoj sezoni.

Gulsen Jilmaz i Džengiz Gokaj, dvojica menadžera MKE Ankaragudžu, dobili su upozorenje, Džahit Sahin je dobio upozorenje kao i oduzimanje prava od 75 dana i novčanu kaznu od 140.000 lira (oko 4.400 eura), a Jusuf Bugra Tanik dobio je 45 dana oduzimanja prava i novčane kaznu od 210.000 lira (oko 6.600 eura).

U saopćenju se navodi da su dužnosnici kluba Yunus Sahin i Kenan Čelikajatakođer trajno lišeni prava, dok su Ismail Develi, Mudžahid Osman Karabaj, Burak Kodža, Hakan Apaydin i Ahmet Ozturk dobili kazne upozorenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.