DŽEDA

Engleski Mančester siti protiv brazilskog Fluminensea za naslov Svjetskog klupskog prvaka

Obje ekipe su do finala došle bez nekih velikih poteškoća

Spektakl u finalu. B/R Sports

R. Kapetanović

22.12.2023

Ovogodišnje Svjetsko klupsko prvenstvo završava se finalnom utakmicom između Mančester sitija i brazilskog Fluminensea. Utakmica se igra na stadionu Kralj Abdullah u Džedi.

Finalnom utakmicom ćemo dobiti novog Svjetskog klupskog prvaka.

Mančester Siti je evropski predstavnik, osvajač prošlogodišnje Lige prvaka. Predstavnik Južne Amerike je brazilski Fluminense, osvajač Kopa Libertadores.

Bez problema u polufinalu

Fudbaleri Pepa Gvardiole u polufinalu nisu imali nikakvih problema te su s „lakoćom“ savladali japansku Uravu rezultatom 3:0. S druge strane, Fluminense je bio bolji od egipatskog Al Ahlija rezultatom 2:0.

Tako da su obje ekipe do finala došle bez nekih velikih poteškoća.

Bez najvećih zvijezda

Mančester siti će u ovom duelu igrati bez dvojice najboljih fudbalera i najvećih zvijezda, povrijeđenih Kevina de Brujnea i Erlinga Halanda. Oporavili su se od povreda, ali zbog FIFA-inih pravila neće moći biti na rapolaganju timu iz Engleske.

Navijači Sitija su razočarani je su s nestrpljenjem očekivali ovaj ubojiti dvojac u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Utakmica između Mančester sitija i Fluminensea igra se od 19 sati na stadionu Kralj Abdullah.

Pobjednik finala će zaraditi pravo bogatstvo. Novom klupskom prvaku svijeta pripast će 4,65 miliona eura, dok će poraženi dobiti 3,5 miliona eura. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.