HIT U ENGLESKOJ

"Lavovi" nastavljaju borbu za titulu prvaka Engleske: Sljedeća prepreka klub bh. reprezentativca

Aston Vila pobjedom ide na prvo mjesto engleske Premijer lige

Igrači Aston Vile. Denis Kapetanovic/PIXSELL

R. Kapetanović

22.12.2023

Aston Vila je hit ovogodišnje Premijer lige, niko je nije očekivao u borbi za titulu prije starta sezone, ali ona se upravo u njoj nalazi pred zimsku pauzu.

U večerašnjoj utakmici protiv Šefild junajteda, Vila će imati priliku da uz pobjedu barem nakratko bude na prvom mjestu Premijer lige.

Njihov direktni konkurent Arsenal će igrati na Enfildu protiv Liverpula.

Igrači Unaja Emerija (Unai Emery) oduševljavaju sve svojom ofanzivnom igrom, koja posebno dolazi do izražaja na domaćem Vila Parku na kojem su slavili u poslednjih 15 ligaških utakmica, od kojih su osam pobjedili ove sezone.

Najveće ovosezonske pobjede

Najveće pobjede Aston Vile u dosadašnjem dijelu sezone su pobjede protiv Arsenala i Sitija (po 1:0), a ne treba zaboraviti ni pobjedu protiv Brajtona rezultatom 6:1.

Ono što Vili fali da bi opstala u vrhu tabele su malo bolji nastupi na gostovanjima, to se ponovo vidjelo prošlog vikenda kada su gubili protiv Brentforda, ali su uspjeli doći do preokreta i na kraju slaviti rezultatom 2:1.

Šefild najlošiji

Dobra vijest za domaćina je to što mu u goste dolazi najlošiji tim u Premijer ligi Šefild junajted koji je „zakucan“ za dno tabele sa samo osam osvojenih bodova. Manjak ambicije i ulaganje uprave preko ljeta se ogleda na terenu i samo će im čudo pomoći da do kraja sezone izbore opstanak. Član Šefild junajteda je i bh reprezentativac Anel Ahmedhodžić, od kojeg se očekuje da bude starter večeras u veoma važnoj utakmici za njegov klub.

Aston Vila kao jedan od najboljih napada sa 37 postignutih golova će dočekati Šefild junajted kao najgoru odbranu prvenstva sa 43 primljena gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.