HARIS ALIŠAH

Talentovani veznjak Sarajeva otišao na posudbu u SAD

Sporting Kanzas siti će imati mogućnost otkupa igračevih prava na kraju 2024. godine

Haris Ališah. FK Sarajevo

N. H.

22.12.2023

Mladi veznjak Haris Ališah napustio je Sarajevo i odlazi na jednogodišnju posudbu u Sporting Kanzas siti II. 

Sporting Kanzas siti će imati mogućnost otkupa igračevih prava na kraju 2024. godine. 

- FK Sarajevo je odlučno krenuo jasnim putem karijernog razvoja mladih igrača. Koristimo naše široke veze da naše mlade igrače stavimo na skauting liste uspješnih klubova i oni su sigurno već na radaru i u Evropi i u Americi. Ova je posudba rezultat baš takvog odnosa. Haris će kroz ovu posudbu imati šansu za veliki napredak, profesionalni rad i značajan skok u karijeri a možda i ostvari veliki transfer.

Ponosni smo što smo izgradili ovakve odnose na direktnim relacijama klub-klub i što sve veću pažnju privlačimo u svijetu transfera. U ovome smo daleko prvi u BiH i želimo biti među prvim na ljestvici regije - rekao je Senijad Ibričić, sportski direktor Sarajeva.

Sporting Kansas siti je jedan od osnivača Major League Soccera, najviše divizije profesionalnog fudbala u Sjedinjenim Državama i Kanadi. 

Kao jedan od najuspješnijih klubova lige, Sporting je dvostruki osvajač MLS kupa (2000, 2013) i četverostruki osvajač Lamar Hunta US Open Kupa (2004, 2012, 2015, 2017).

Sporting Kansas City II služi kao drugi tim Sporting KC i prešao je u MLS NEXT Pro, novu ligu dizajniranu da razvije talente mladih u sljedeću generaciju MLS zvijezda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.