PREMIJERŠIP

Šefild nosi bod iz Birmingema: Sudije koštale Aston Vilu, Ahmedhodžić nije nastupio

U tri različite situacije sudije su loše reagirale na štetu ekipe iz Birmingema

Vila: Postigli gol u 97. minuti. Aston Villa

N. H.

22.12.2023

Fudbaleri Aston Vile i Šefild junajteda podijelili su bodove u 18. kolu engleske Premijer lige, a susret je završen rezultatom 1:1. 

Treba napomenuti da su u centru pažnje bili sudija Entoni Tejlor (Anthony Taylor) i njegovi pomoćnici, koji su na ovom susretu najblaže rečeno sudili veoma loše. 

Prva sporna situacija je viđena u 11. minuti kada je Souza očigledno rukama odgurnuo Votkinsa u šesnaestercu, ali sudije su nakon pregledanja VAR-a odlučili da ne pokažu na bijelu tačku. 

U 59. minuti Bejli je pogodio za vodstvo ekipe iz Birmingema, ali je gol poništen zbog prethodnog prekršaja nad golmanom. Međutim, i nakon pregleda VAR-a to nije bilo jasno uočljivo. 

Posljednja sporna situacija viđena je u 74. minuti kada je jedan od igrača gostujuće ekipe igrao rukom u šesnaestercu, ali arbitri su ponovo odlučili ne dosuditi udarac s bijele tačke za Vilu. 

Kao šlag na tortu za domaće je bio šokantan pogodak Arčera u 87. minuti i sve je ukazivalo na to da će Šefild odnijet sva tri boda iz Birmingema. Ipak, Nikolo Zaniolo duboko u sudijskoj nadoknadi je donio izjednačenje Vili. 

Na ovom susretu nije igrao bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić, iako razlozi izostanka nisu navedeni. 

Vila je trenutno drugoplasirana sa 39 bodova, isto koliko ima i Arsenal na vrhu Premijer lige, s utakmicom manje, dok je Šefild pretposljednja ekipa prvenstva devet osvojenih bodova, što je pet iza prve ekipe iznad crte. 

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.