OPASNO PO NOGE

Brazilski trener naredio svojima da tuku Sitijeve igrače, Rodri skoro zaplakao

Siti je bio apsolutno dominantan, no na poluvremenu su igrači Fluminensea odlučili zaigrati puno oštrije

Divljački start. Screenshot

D. H.

23.12.2023

Mančester siti prvi je put u historiji osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo. U finalu ovogodišnjeg izdanja evropski prvak pobijedio je južnoameričkog, brazilski Fluminense, 4:0. Julian Alvarez zabio je u prvoj minuti, a u 27. je Siti poveo 2:0 autogolom Nina. Phil Foden bio je strijelac u 72., a Alvarez je u 88. drugim golom postavio konačan rezultat.

Siti je bio apsolutno dominantan, no na poluvremenu su igrači Fluminensea odlučili zaigrati puno oštrije. To se dogodilo na prijedlog Felipea Mela (40), nekadašnjeg brazilskog reprezentativca. Melo je dokazani fudbalski divljak i gotovo svi će se odmah sjetiti njegovog glupog prekršaja nad Arjenom Robenom (Robben) na Svjetskom prvenstvu 2010. Tada je Melo gazio po protivniku.

Melo nabrijavao suigrače: "Vidite kako žvaču?"

Melo je jučer nabrijao svoje mlađe suigrače, koji su u nastavak utakmice ušli vrlo agresivno. Počelo je tako da je Melo u tunelu prije izlaska na drugo poluvrijeme suigračima rekao: "Vidite kako žvaču žvakaće? Oni već misle da su pobijedili. Ku*ac su pobijedili. Ajmo ih raspizditi", urlao je Melo.

Prednjačio je defenzivni veznjak Alexsander (20), koji je skoro teško ozlijedio Rodrija. Fluminenseov veznjak startao je na Sitijevog ključnog igrača klizećim startom s leđa i Rodri je nakon toga morao napustiti travnjak u 74. minuti.

"Imao sam veliku sreću danas, moram biti iskren. Ovo je jedan od najgorih startova koji sam doživio u karijeri. Danas sam osvojio nešto više od trofeja - idem kući zdrav. Skoro sam počeo plakati nakon tog starta, ali sada sam dobro. Bit ću spreman za utakmicu s Evertonom", rekao je Španjolac.

Skoro se potukao s Walkerom

Nakon utakmice došlo je do naguravanja između Mela i Sitijevog veterana Kajla Vokera (Kyle Walker). Melo je bio taj koji je inicirao naguravanje, no veću štetu spriječili su ostali suigrači. Imao je Melo u karijeri još divljanja. Prije 12 godina je na utakmici Juventusa i Parme na podu udario protivničkog igrača nogom u glavu te dobio veliku suspenziju.

Melo je u karijeri promijenio brojne klubove. Bio je igrač Flamenga, Cruzeira, Gremia, Mallorce, Racing Santandera, Almerije, Fiorentine, Galatasaraya, Juventusa, Intera, Palmeirasa te od 2022. Fluminensea. Za Brazil u 22 nastupa ima dva gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.