SUPERLIGA

Fenerbahče i Galatasaraj ostali dužni: Veliki turski derbi obilježio sukob Džeke i Ikardija

Bila je ovo prava taktička utakmica sa mnogo prekršaja i mnogo prekida

Džeko Ikardi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

24.12.2023

Fudbaleri Fenerbahčea i Galatasaraja remizirali su u velikom derbiju u sklopu 18. kola turske Superlige sa 0:0.

Danima se najavljivao spektakl i direktan okršaj dvije najbolje ekipe Turske u ovoj sezoni, ali su nam na kraju i jedni i drugi ostali dužni.

U prvom poluvremenu nije bilo pretjerano uzbuđenja, a prvi dio utakmice obilježio je sukob najboljih strijelaca ekipa Edina Džeke i Maura Ikardija (Icardi). 

Džeko je napravio jedan faul u 24. minuti, a onda se ljutio što njemu nije sviran u istoj akciji. Ikardi se žalio kod sudije, tražeći karton za Džeku, nakon čega ga je Edin odgurnuo i krenuo je verbalni sukob. Ostali igrači su se uključili i spriječili da verbalni sukob preraste u fizički.

U nastavku smo vidjeli mnogo uzbudljiviji fudbal. Nije prštalo od šansi, ali smo za razliku od prvih 45 minuta vidjeli dvije izgledne prilike.

Najbolju za Fenerbahče imao je Sebastijan Šimanski (Szymanski) koji je šutirao tik pored lijeve stative u 61. minuti nakon odlične akcije "Plavo-žutih". 

Abdulkerim Bardakči (Bardakci) je imao najbolju priliku za Galatasaraj, ali je njegov pokušaj iz 77. minute odbranio Dominik Livaković. Kapiten Fenera i BiH Džeko igrao je do 94. minute kada ga je zamijenio Miči Bačuaji (Michy Batshuayi).

Bila je ovo prava taktička utakmica sa mnogo prekršaja i mnogo prekida u kojoj su na kraju Fener i Galata podijelili bodove.

Nakon ove utakmice Džeko i Fenerbahče su ostali na čelu tabele sa 44 boda, koliko ima i Galatasaraj ali uz lošiju gol razliku.

Inače, ove dvije ekipe će ponovo igrati jedna protiv druge, a za pet dana će ukrstiti koplja u meču turskog Superkupa.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.