NEDOSTAJE MU

Video / Legenda se rasplakala na pitanje o Bekenbaueru, pa napustila studio

Voditelj emisije je poručio da razumije da je Efenberga potreslo ovo pitanje

Efenberg: Potreslo ga pitanje. Screenshot / YouTube

N. H.

16.1.2024

Legendarni Franc Bekenbauer (Franz Beckenbauer) preminuo je 8. januara u 78. godini. Bekenbauer je bio tema emisije "Doppelpass" na televiziji Sport1. 

Jedan od stalnih stručnih komentatora te emisije je Stefan Efenberg (Steffan Effenberg), nekadašnji njemački reprezentativac i igrač minhenskog Bajerna.

Voditelj emisije je upitao Efenberga "Šta mu je Bekenbauer predstavljao kao mladiću i šta mu je značio za njega i njegov život". 

Efenberg je prvo šutio, pa je rekao da je Bekenbauer bio "veliki čovjek", a zatim ustao i napustio studio uz pljesak publike, iako su mu kolege poručile da ostane sjediti. 

Voditelj je kazao da razumije da je Efenberga, a i svakoga ko je poznavao Bekenbauera, pogodila smrt "Der Kaisera".

- Nedavno sam to rekao i sada ozbiljno to mislim - svima koji su voljeli fudbal zapela je knedla u grlu - rekao je voditelj.

Efenberg je kasnije komentarisao svoj izlazak iz studija.

- Meni, kao i mnogima drugima, Franc je bio vrlo posebna osoba. Emocije su bile toliko jake da nisam mogao pronaći riječi - izjavio je Efenberg, koji je za Bajern igrao u 90-ima i početkom 2000-ih te u njegovom dresu, prema podacima Transfermarkta, kao ofanzivac upisao 234 nastupa, 48 pogodaka i 51 asistenciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.