REPREZENTATIVKA BIH

Marija Ana Milinković ispisala historiju bh. fudbala: Moji snovi se ostvaruju

Osjećaj koji me prati ovih dana je fenomenalan, ovo je ono o čemu sam maštala i na čemu sam vrijedno radila sve ove godine, rekla je Milinković

Milinković: Oduševljena prijemom u Interu. N/FSBiH

E. Ć.

6.2.2024

Najbolja igračica Premijer lige Bosne i Hercegovine Marija Ana Milinković ove zime postala je članica Intera iz Milana u najvećem transferu bh. ženskog fudbala u historiji.

Prve utiske i kako je prihvaćena u novom klubu s osmijehom prepričava.

Saigračica iz reprezentacije

- Osjećaj koji me prati ovih dana je fenomenalan. Moji snovi se ostvaruju, ovo je ono o čemu sam maštala i na čemu sam vrijedno radila sve ove godine. Biti dio najvećeg kluba u Evropi je velika stvar. 

Oduševljena sam kako su me prihvatile moje nove saigračice, ali i cijela uprava Intera. Moram naglasiti da mi je veliko olakšanje što je tu moja Maja Jelčić, koja mi je, prije svega, dobra drugarica, pa tek onda klupska i kolegica iz reprezentacije. Italijanski jezik mi se jako dopada i trudit ću se da ga što prije naučim, mada čitav tim ima razumijevanja i nemam problema u komunikaciji - rekla je Milinković.

Kazala je da su treninzi zahtjevniji, što je i očekivala kada je dolazila u redove italijanskog velikana.

- To mi, naravno odgovara, jer samo uz naporan i posvećen rad mogu mnogo naučiti i napredovati. Trudit ću se da opravdam i svoja očekivanja, ali i očekivanja svih onih koji su uvijek uz mene. 

SFK je moj klub, uvijek će biti u mom srcu i željela bih da budem njihov najbolji ambasador. Još ne znam kad bih mogla dobiti priliku da debitujem, to zavisi od trenera, nadam se da će biti uskoro ali tek sam došla i bit će prilike da pokažem sve što znam - istakla je ona.

Veliki izazov za "Zmajice"

Upitana da li razmišlja o predstojećim utakmicama baraža "Zmajica", odgovorila je:

- Svakako, Švedska je jako kvalitetna ekipa i taj dvomeč će biti jedno veliko iskustvo za nas. Sigurna sam da ćemo učiniti sve kako bismo pružili što bolju igru i potvrdili da nismo slučajno tu. 

Mislim da smo već napravili veliki rezultat, ali odustajanja nema i treba iskoristiti svaku priliku koja nam se pruži da odemo i korak dalje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.