POSTIGNUT DOGOVOR

Ostvaren je najveći transfer u historiji bh. ženskog fudbala, oglasili se iz SFK 2000 Sarajevo

Marija Ana Milinković seli u Italiju, gdje će od sada igrati u dresu slavnog milanskog Intera

Milinković: Uskoro će debitovati za Inter. SKF 2000 Sarajevo

E. Ć.

5.2.2024

Fudbalska reprezentativka Bosne i Hercegovine Marija Ana Milinković zvanično je postala nova igračica slavnog Intera.

- Naš klub je postigao dogovor s italijanskim velikanom, te će Marija debitirati za svoj novi tim. Ovaj transfer ostat će upamćen kao najveći u historiji bh. ženskog fudbala - naveli su iz SFK 2000 Sarajevo.

Potvrda uspješnog rada

Vođeni vizijom otkrivanja i stvaranja mladih talenata, te adekvatnom pripremom za najveće domete, ovaj transfer samo je potvrda uspješnog i posvećenog rada SFK 2000 Sarajevo.

- FK Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo u sklopu svog rada nastoje tehnološki odgovoriti zahtjevima modernog fudbala te uz kvalitetan skauting pratimo mlade talentovane igrače i igračice. Razvijamo kako domaće tako i strane talente s ciljem njihovog transfera u jače lige. 

Ovaj transfer Marije Ane u Inter dokaz je ispravnog vođenja kluba i zdravog načina poslovanja - poručio je Ismir Mirvić, predsjednik FK Sarajevo.

Trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem rekla je da ovo označava početak nove faze u njihovom klupskom radu.

Izazov brzo rastućeg ženskog fudbala

- Spremne smo suočiti se s izazovima brzo rastućeg ženskog fudbala. Čestitamo Mariji i vjerujemo da će svojim talentom i igrama unaprijediti ponos čitavog kluba. 

Osjećam veliki ponos zbog postignutog uspjeha kroz suradnju i podršku FK Sarajevo te konekcijama predsjednik Mirvića, stvarajući u ženskom fudbalu ono što mnogi klubovi u muškom fudbalu ne mogu - poručila je Hurem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.