TVRDE ŠPANCI

Modrić postaje nepodnošljiv za Anćelotija, Italijan pokušava izbjeći sukob

Kako sezona odmiče, Luka počinje shvaćati da više nema ulogu kakvu je imao prijašnjih godina

Anćeloti: Poseban tretman Modriću. AP

E. Ć.

6.2.2024

Hrvatski fudbaler Luka Modrić ove sezone nema veliku minutažu u Real Madridu, a prema pisanju španskih novinara, postao je nepodnošljiv trener Karlu Anćelotiju (Carlo Ancelotti).

- Luka Modrić ne prihvata ulogu rezerve. Kako sezona odmiče, počinje shvaćati da više nema ulogu kakvu je imao prijašnjih godina i da Anćeloti više voli energiju mladih igrača.

Modrić se bori s ovom situacijom, ali to ne čini gledajući se u ogledalo, u kojem je vidljiv 38-godišnji igrač koji više nije toliko spreman bez obzira koliko talenta imao. Anćeloti pokušava izbjeći sukob. Daje Modriću poseban tretman poštujući hijerarhiju - naveo je španski novinar Alehandro Alkazar (Alejandro Alcazar).

Inače, Modriću koji će u septembru napuniti 39 godina, mjesto u timu zauzeli su mladi fudbaleri poput Džuda Belingema (Jude Bellingham), Federika Valverdea (Federico), Aurelijana Čuamenija (Aurelian Tschouameni) i Eduarda Kamavinge (Camavinge), a tu su i Dani Sebaljos (Ceballos) i Toni Kros (Kroos).

Sjajnom hrvatskom veznjaku na ljeto ističe ugovor, a prema pisanjima španskih medija teško da će dobiti novi.

Sve više se spominje njegov odlazak u Saudijsku Arabiju, a španski novinar Manu Kareno (Carreno) je čak objavio kako bi se Modrić mogao penzionisati nakon Evropskog prvenstva u Njemačkoj na ljeto ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.