TALENTOVANI NAPADAČ

Mladi "Zmaj" u centru pažnje: Postavio pitanje sudiji nakon prvog gola za Hajduk, zatim nasmijao Livaju i društvo

U igru je ušao u 52. minuti umjesto Nikole Kalinića i pogodio pred punim Poljudom

Čuić: Presretan zbog gola. HNK Hajduk

E. Ć.

12.2.2024

Fudbaleri Hajduka jučer su savladali Slaven Belupo sa 4:0 u 22. kolu SuperSportHNL-a, a jedan od strijelaca bio je mladi bh. reprezentativac Filip Čuić (20).

Talentovanom Čuiću je ovo bio prvi gol na šestom nastupu za tim s Poljuda, a pogodio je u 68. minuti nakon asistencije Emira Sahitija. Prethodno je u igru ušao u 52. minuti umjesto Nikole Kalinića.

Nasmijao klupu

Nije krio sreću nakon prvog gola za Hajduk. Podigao je ruke, okrenuo se klupi, poljubio Sahitija u čelo, na kraju i salutirao klupi na kojoj su bili Marko Livaja i ostatak ekipe koji su se smijali.

- Deklasirali smo Slaven Belupo. U prvom poluvremenu nismo mogli probiti njihovu zadnju liniju, ali onda je ipak Kale (Nikola Kalinić op.a.) pokazao kvalitetu i zabio. U drugom poluvremenu smo odlučili utakmicu nakon pet-šest minuta igre - rekao je Čuić.

Ogromna satisfakcija

Potom se osvrnuo na svoj prvi gol koji možete pogledati OVDJE.

- Svako ko igra fudbal, pogotovo ko igra na ovim prostorima, zna kakav je osjećaj zabiti gol. Sretan sam. Satisfakcija je ogromna, kao da je pao kamen sa srca. Zabiti gol za Hajduk na Poljudu zbilja jest nešto neopisivo. Baš sam sretan - istakao je Čuić za Hajduk Digital TV nakon meča.

Zanimljivo, nakon što je dao gol pratio je glavnog sudiju Antu Čulinu, provjeravajući hoće li svirati ofsajd. Međutim, gol je bio regularan.

- Pitao sam ga je li ofsajd, da budem 100 posto siguran da je pogodak - poručio je Čuić.

Inače, Filip Čuić je odigrao sedam utakmica za mladu reprezentaciju BiH (U-21) i dao je jedan pogodak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.