BANJALUČANI SIGURNI

Borac iskoristio kikseve pratilaca i povećao prednost na vrhu

"Crveno-plavi" su golovima Jove Lukića uspjeli doći do vrijedna tri boda u borbi za titulu prvaka BiH

Detalj sa utakmice Borca i Tuzla Cityja. mondo.ba / Slaven Petković

N. H.

18.2.2024

Fudbaleri banjalučkog Borca slavili su na domaćem terenu protiv Tuzla Cityja rezultatom 2:1 u posljednjem susretu 19. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine. 

Banjalučani su pobjedom na ovom susretu uspjeli povećati svoju prednost u odnosu na svoje pratioce, koji su svi kiksali Zrinjski (0:0 sa Željezničarom), Velež (0:0 sa Slogom iz Doboja) i Sarajevo (poraz 1:3 od Širokog Brijega). 

Što se same utakmice tiče, Borac je poveo u 24. minuti nakon slobodnog udarca, koji je izveo Terzić, a glavom završio Jovo Lukić. 

Za drugi gol na susretu se čekala 53. minuta. Vuković je prošao po lijevoj strani, prebacio je na suprotnu stranu za Kvržića, a on ju je samo proslijedio za Lukića, koji je iz neposredne blizine udvostručio prednost crveno-plavih.

Gosti se nisu predavali, a zbog loše reakcije Grahovca uspjeli su unijeti i nemir u redove protivnika. Naime, veznjak Borca je krenuo vratiti loptu prema golmanu Miloševiću, ali se prikrao Mehanović i pogodio za ispostavit će se konačan rezultat. 

Borac ima devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Zrinjski, dok je Tuzla City 10. na tabeli i izjednačen sa Igmanom po broju bodova (19), dok im Željezničar bježi jedan bod.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.