FRANCUSKA LIGA 2

Fudbaler Bordoa u induciranoj komi: Zadobio povredu glave u prvoj minuti meča

Elisu je tokom osam minuta ukazivana pomoć na terenu prije nego je iznijet na nosilima

Albert Elis. Youtube

H. J. I.

25.2.2024

Napadač Bordoa Albert Elis navodno je stavljen u medicinski indikovnu komu nakon što je pretrpio ozbiljnu povredu glave u utakmici francuske Lige 2 protiv Gengama ove subote.

Već u prvoj minuti utakmice, reprezentativac Hondurasa sudario se u skoku sa odbrambenim igračem protivničkog tima Donatienom Gomisom. Elisu je tokom osam minuta ukazivana pomoć na terenu prije nego je iznijet na nosilima.

Bio svjestan na terenu

Prema izvještajima L'Equipea i France Bleua, 28-godišnjak je bio svjestan na terenu, ali je stavljen u indukovanu komu prije nego što je prevezen u bolnicu Pelegrin.

Nakon utakmice, koju je njegova ekipa dobila sa 1:0, trener Bordoa Albert Riera rekao je da ne može da da nikakve informacije o stanju Elisa.

- Razgovarali smo sa ljekarom i ne možemo reći ništa. On je u bolnici i nema ništa što možemo reći. Pobjeda je za njega.

L'Eipe je dodao da je golman Karl-Johan Johanson bio jedini igrač Bordoaa koji je razgovarao s novinarima nakon utakmice.

"Zaista je teško"

- Ovo je prvi put u mojoj karijeri da sam doživio ovo. Zaista je teško. Osjećao sam se kao da ću plakati. U poluvremenu su nam rekli da je budan, ali trenutno ne znamo ništa. Vidjet ćemo sutra.

Inače, Elis je briljirao u MLS-u u Hjouston Dinamu tokom četiri sezone, prešao je u portugalsku Boavistu 2020. godine. Od tada je igrao za Bordo u Ligi 1 i Ligi 2.

Napadač je također bio ključni igrač za Honduras od svog debija 2014. Elis je skupio 64 nastupa i postigao 13 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.