SARAJEVO

Nešić i Delmas: Nastavak saradnje s Francuskom u jačanju kapaciteta sigurnosnog sektora u BiH

Ministarstvo sigurnosti BiH nastavlja s integrisanjem u zajednički evropski bezbjednosni sistem, kroz pregovore o sporazumu o saradnji sa FRONTEX-om

Sastanak u Sarajevu. Ministarstvo bezbjednosti

FENA

22.2.2024

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić sastao se danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Francuske u BiH Francoisom Delmasom.

S obzirom da se radi o nastupnoj posjeti, ministar Nešić je predstavio ključne prioritete Ministarstva sigurnosti BiH, posebno istakavši ostvareni napredak u ispunjavanju obaveza na putu EU integracija, a koji je prepoznat i od brojnih pertnerskih i međunarodnih institucija.

Ministarstvo sigurnosti BiH nastavlja s integrisanjem u zajednički evropski bezbjednosni sistem, kroz pregovore o sporazumu o saradnji sa FRONTEX-om, te usklađivanjem zakonodavstva sa EU. U tom pravcu izraženo je očekivanje nastavka saradnje sa Francuskom u jačanju kapaciteta bezbjednosnog sektora u BiH.

Tokom sastanka razgovarano je o podršci nadležnim institucijama u BiH u upravljanju migracijama, te obukama službi zaštite i spašavanja za pružanje pomoći u slučaju prirodnih i drugih nesreća, saopćeno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.