PONOVO BEZ POBJEDE

Revija golova na Koševu: Sarajevo se vratilo iz ponora i spasilo bod protiv Igmana

Bordo tim je bolje otvorio meč, ali dekocentracija ih je mogla koštati i više, a na kraju su se uspjeli spasiti poraza

Detalj sa utakmice Sarajevo - Igman. FK Sarajevo

N. H.

9.3.2024

Fudbaleri Sarajeva su u posljednjim minutama uspjeli izbjeći novi poraz i tako podijeliti bodove s konjičkim Igmanom, a rezultat ovog susreta 22. kola Wwin lige BiH glasio je 2:2.

Bordo tim je više prijetio u prvom dijelu susreta. Prvo preko Mustafića u 15. minuti, a onda i preko Radovića u samom finišu prvog poluvremena. S druge strane prijetio je Hebibović. 

Drugo poluvrijeme nije počelo sa previše prilika, a onda kao grom iz vedra neba sudija Gigović je dosudio penal za goste, nakon Aničićevog prekršaja nad Janketićem. 

Penal je u vodstvo pretvorio Mirsad Ramić. Samo sedam minuta kasnije i novi hladan tuš na Koševu. Janketić je sjajno istrčao kontru, a onda dodao Hebiboviću, koji je zatresao mrežu svog bivšeg tima. 

I kada su svi mislili da je gotovo, eto nazad igrača bordo tima. Prvo je Čataković pogodio u 85. minuti, nakon što je golman Ćeman odbranio udarac Buljubašića, da bi samo minut kasnije Ajdin Hasić fenomenalno pogodio u malu mrežu sa 20 metara za poravnanje. 

Imao je priliku Oliveira i donijeti sva tri boda Sarajevu u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, ali lopta je otišla pored gola već matiranog Ćemana.

Sarajevo je nakon ovog kola 5. i imaju 34 boda, ali su i dalje bez pobjede u prvenstvu nakon povratka sa zimske pauze. 

S druge strane, Igman se ovim bodom izjednačio sa Željezničarom po broju bodova (23) i predstoji im žestoka borba za opstanak pred posljednju trećinu sezone.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.