"NIJE PRAVO VRIJEME"

FK Željezničar odbio poziv Ismira Mirvića: Ne dolaze na sutrašnji sastanak

Iz tabora "Plavih" naveli su da je prerano za ovaj sastanak i da bi se on trebao održati nakon završetka sezone

Željezničar: Neće se odazvati pozivu. N. Šaljić / Avaz

N. H.

18.3.2024

Predstavnici Fudbalskog kluba Željezničar odbili su poziv na sastanak koji je sazvao predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić, potvrđeno je za portal "Avaza". 

- FK Željezničar podržava sve inicijative koje za cilj imaju zaštitu integriteta takmičenja i podsjećamo da je naš klub i u prošlosti podržavao prijedlog za osnivanje Udruženja premijerligaša kao i inicijativu 4R, te smo stoga spremni i dalje aktivno sudjelovati u svim razgovorima i aktivnostima koje vode ka unapređenju i stabilizaciji bh. nogometa.

Međutim, smatramo da je za uspješnost strateških inicijativa i sastanaka ovog tipa potrebno da one budu zajedničke te uraditi kvalitetne pripreme i seriju preliminarnih konsultacija između klubova što ovaj put nije učinjeno.

Konsekventno, smatramo da trenutno nije pravi trenutak za organizaciju ovakvog sastanka uz prijedlog da se isti zakaže nakon završetka tekuće sezone i nakon što se zajedničkim angažmanom svih klubova definiraju i razrade prijedlozi konkretnih koraka i rješenja u pravcu jačanja integriteta takmičenja. Vjerujemo da trenutni fokus svih klubova treba biti usmjeren na uspješno okončanje tekuće takmičarske sezone - naveli su iz FK Željezničar.

Podsjećamo, Mirvić je nakon utakmice Kupa Bosne i Hercegovine između bordo tima i Borca najavio "da će povesti borbu za spas bh. fudbala". 

Tim povodom je uputio poziv svim klubovima Wwin lige BiH za sastanak u Sarajevu, koji je zakazan za 19. mart.

Međutim, sada je i više nego jasno da se predstavnici nekih klubova neće pojaviti na sastanku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.