POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Mirvić vs Fudbalski savez BiH: 1-11, stigla nova odbijenica, poznato ko će se samo odazvati sastanku

Sastanak je zakazan za sutra

Predstavnici Veleža neće doći na sastanak. FK Velež - N. Šaljić / Avaz

18.3.2024

Čelnici Fudbalskog kluba Velež neće doći na sastanak koji su za sutra zakazali FK Sarajevo i predsjednik kluba Ismir Mirvić.

- Sve uočene nepravilnosti u bh. fudbalu trebalo bi riješavati isključivo unutar zvaničnih tijela N/FSBiH, te za takvo nešto bi se trebali naći odgovarajući instrumenti pravnog djelovanja, naravno s poštivanjem propisanih normi.

Želimo da vjerujemo da ćemo vlastitim primjerima organizacije naših klubova, iskrenim odnosom prema fudbalskoj igri i pravilniku, predstavljati primjer drugima i tako biti "svjetionik" pozitivnih promjena koje svi skupa želimo vidjeti, a sve s ciljem napretka, ne samo našeg najelitnijeg fudbalskog takmičenja, već fudbala u cijelosti. To jeste spor i mukotrpan proces, ali zasigurno jedini koji će nas u konačnici dovesti na mjesto koje fudbal u BiH zaslužuje - poručeno je iz FK Velež.

Odbijenica Veleža. Avaz

Ranije je i FK Željezničar poslao odbijenicu, a kako saznajemo niko od predstavnika kluba premijerligaša se neće odazvati na sastanak.

Prisustvo sastanku najavljeno je jedino iz Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.

Podsjetimo, Mirvić je zakazao sastanak u Sarajevu koji je, kako je naveo, trebao biti "posvećen aktuelnim pitanjima u vezi s našim fudbalom, s posebnim fokusom na sprečavanje korupcije, borbu protiv monopolizma i nepravde u sportu te promovisanje fer pleja".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.