SKANDAL ZA SKANDALOM

Slučaj razvoda bivše zvijezde Čelzija i madridskog Reala digao prašinu: Izašle nove pikanterije

U zahtjevu za razvod Kamerunac objašnjava dva razloga koja su ga navela na tu odluku

Džeremi: Nekadašnji kamerunski reprezentativac. AP

N. H.

26.3.2024

Slučaj Džeremija (Geremi), nekadašnjeg igrača Real Madrida, Čelzija i Njukasla, puni naslovnice posljednjih dana, a svako malo izađe nova pikanterija o razvodu kamerunskog fudbalera. 

Naime, Džeremi se razveo od svoje supruge Laure, a u zahtjevu za razvod naveo je ključna dva razloga - suprugine laži i što brak "nije konzumiran". 

Svijet je obišla vijest da je Džeremi podnio zahtjev za razvod nakon što je DNK testom potvrdio sumnje da nije otac blizanaca rođenih u junu 2008. godine. 

U zahtjevu za razvod Kamerunac objašnjava dva razloga koja su ga navela na tu odluku. 

- Ako je na početku ove zajednice supruga bila ljubazna, nije prestala lagati, predstavljala je kao njegovu djecu blizance rođene 5. juna 2008. (4 godine prije braka), a to je motiviralo njihov zajednički život - stoji u zahtjevu Džeremijevog advokata za razvod braka.

Džeremi zatražio razvod nakon što je shvatio da djeca nisu njegova

- Otkriće muža da djeca nisu njegova, odnosno da su biološka djeca prethodnog muža, promijenila su bračni sklad. Još ozbiljnije, provedeni test očinstva to će potvrditi, a prisiljavajući njegovu ženu da sve prizna, nagnala su ga da pusti djecu da odu svom zakonitom i biološkom ocu.

Drugi razlog koji navodi igrač jest nekonzumacija braka.

- Ta dama iako je bila samozadovoljna supruga, zatvorila je bračnu spavaću sobu prisiljavajući svoga muža da spava u drugim sobama bračnog prebivališta. Bio je prisiljen odseliti se iz bračnog prebivališta nakon prijetnji kćeri njezinog prethodnog supruga da će pozvati policiju - stoji u zahtjevu za razvod.

Inače, Džeremi je imao iznimno zapaženu ulogu u Realu i Čelziju. Bio je član čuvenih "Galaktikosa", a s Madriđanima je osvojio dvije Lige prvaka i jednu špansku titulu. S Čelzijem je osvojio dvije titule u Premijeršipu, dok je s Kamerunom osvojio olimpijsko zlato 2000. i dva Afrička kupa nacija 2000. i 2002. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.