LIGA PRVAKA

Pogledajte golove sa spektakla između PSG-a i Barcelone

Barcelona će imati prednost pred revanš na domaćem terenu

Barcelona: Ostvarila pobjedu. AP

S. S.

11.4.2024

Fudbaleri PSG-a doživjeli su sinoć poraz od Barcelone na domaćem terenu u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka rezultatom 2:3.

Parižani su bolje započeli susret i prijetili su u nekoliko navrata golu Barcelone. Međutim, Katalonci su prvi uspjeli zatresti mrežu. Rafinja (Raphinha) je doveo Katalonce u prednost, nakon što je odlično centrirao Lamin Jamal (Yamal).

S tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, ali već na početku drugog šok za Katalonce. Prvo je Dembele pravim projektilom poravnao u 48. minuti, da bi samo dvije minute kasnije Vitinja (Vitinha) pogodio za potpuni preokret "Svetaca" na domaćem terenu.

Ipak, to nije bio kraj uzbuđenja na susretu igranom na Parku prinčeva. U 62. minuti je Rafinja drugi put bio strijelac na susretu, a ovaj put je pogodio na asistenciju Pedrija.

Uslijedilo je nekoliko prilika za PSG, od kojih je najbolja završena kada je Dembele pogodio stativu, ali novi gol na susretu je postigla Barcelona.

Danski defanzivac Kristijensen (Christiensen) je ušao u igru u 77. minuti i nekoliko trenutaka uspio je zatresti mrežu glavom za novi preokret.

Nakon novog gola Katalonaca, Parižani su krenuli još jače ka golu, ali jednostavno nisu uspjeli napraviti veliku razliku i Barcelona će imati prednost pred revanš na domaćem terenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.