PREMIJERŠIP

Čelzijevi igrači se posvađali zbog izvođenja penala, Poketino pobjesnio: "Još ovaj put, sljedeći svi letite"

Argentinski stručnjak je naglasio da je takvo ponašanje neprihvatljivo, te da će sljedeći put biti posljedica, ako se nešto tako ponovi

Čelzijevi igrači se svađali oko izvođača penala. Platforma X

N. H.

16.4.2024

Čelzije je ubjedljivo slavio rezultatom 6:0 protiv Evertona, ali je nakon utakmice došla još jedna situacija u centar pažnje. 

Naime, igrači Noni Madueke i Nikolas Džekson (Nicolas Jackson) izazvali su bijes trenera Maurisija Poketina (Mauricio Pochettino), kada su pokušali preuzeti izvođenje penala od Kola Palmera (Cole), koji je u tom trenutku imao već upisan het-trik.

Argentinski stručnjak je naglasio da je takvo ponašanje neprihvatljivo, te da će sljedeći put biti posljedica, ako se nešto tako ponovi. 

- Sljedeći put će svi letjeti napolje. Ne šalim se kada kažem da je posljednji put da su se ovako ponašali. Neprihvatljivo je da poslije takve partije gledamo i takvo djetinjasto ponašanje. Ako želimo da budemo veliki tim, onda moramo mnogo toga naučiti i prihvatiti, te da pojedinci više misle na tim. Posljednji put naglašavam da je Kol Palmer naš izvođač penala. Ono je bilo zaista sramota, jer smo poslali ružnu sliku. Želim se izviniti našima navijačima i svima koji su gledali one scene - rekao je Poketino.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.