LIGA ŠAMPIONA

Ko ide u polufinale: Poznati sastavi za okršaje u Barceloni i Dortmundu

Na rasporedu su dueli između Barcelone i PSG-a, te Dortmunda i Atletiko Madrida koji će odlučiti prva dva polufinalista prestižnog klupskog takmičenja

Detalj sa utakmice PSG - Barcelona.. AP

Di. R.

16.4.2024

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka pružile su nam nezaboravne trenutke, a nadamo se da će se slična uzbuđenja nastaviti i u revanš dvobojima.

Večeras nas očekuju revanš susreti između Barselone i PSG-a, te Borusije Dortmund i Atletiko Madrida, nakon kojih ćemo dobiti prva dva polufinalista najprestižnijeg klupskog natjecanja na svijetu.

Barsa ili Pariz?

Svjetla pozornice sigurno će obasjati obračun između Barcelone i PSG-a, gdje prednost ima katalonski klub koji je u prvom susretu u Parizu slavio s rezultatom 3:2.

Ćavi Eernandez (Xavi Hernandez) i Luis Enrike (Enrique) nisu mnogo mijenjali sastave, te će Barsa i PSG igrati sa svojim najjačim sastavima.

Barcelona: Ter Štegen (Stegen), Kunde (Kounde), Arauho
(Araujo),Kubrasi  (Cubarsi), Kanselo (Cancelo), De Jong, Gindogan (Gundogan), Pedri, Rafinja (Raphinha), Jamal (Yamal), Levandovski (Lewandowski).

PSG: Donaruma (Donnarumma), Hakimi, Markinjos (Marquinhos), Lukas Ernandez (Lucas Hernandez), Mendeš (Mendes), Fabijan Ruiz (Fabian) , Zair-Emeri (Zaire-Emery), Vitinja (Vitinha), Barcola, Dembele, Mbape (Mbappe).


Borusija ide po preokret 

Pored utakmice u Barseloni čeka nas i meč u Dortmundu gdje će Borusija pokušati da nadoknadi zaostatak iz prve utakmice kada je Atletiko Madrid slavio pred svojim navijačima sa 2:1.

Sigurno je da će Dortmund dati maksimum kako bi napravio preokret i u ovom susret nas očekuje velika borba za plasman u polufinale.Treba očekivati ogromnu podršku navijača koji će dati sve od sebe da podrže popularne "Milionere" u njihovoj borbi za polufinale.

Također, već su poznati sastavi za ovaj susret za koji Edin Terzić i Diego Simeone nisu željeli previše da eksperimentišu.

Borusija Dortmund: Kobel, Rajerson (Ryerson), Humels (Hummels), Šloterbek (Schlotterbeck), Matsesn (Maatsen), Džan (Can), Sabicer (Sabitzer), Brant (Brandt), Sančo (Sancho), Adejemi (Adeyemi), Fulkrug (Fullkrug).

Atletiko Madrid: Oblak, Aspilikueta (Azpilicueta), Hermoso, Himenez (Gimenez), Vitsel (Witsel), Molina, De Paul, Koke, Ljorente (Llorente), Grizman (Griezmann), Morata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.